Komentara: 0
Pregleda: 2488

Vašar đačke zadruge u dvorištu OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"

23.05.2019. u 12:29h
Izvor: Subotica.com
OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" organizuje vašar u školskom dvorištu u petak, 24. maja, na kojem će predstaviti sapun "Zmajevac", prvi proizvod đačke zadruge. Vašar će biti otvoren od 10:30 do 15 časova, a novac od prodaje sapuna iskoristiće se za kupovinu pribora, udžbenika ili ratu ekskurzije za učenike slabog materijalnog stanja.
Vašar đačke zadruge u dvorištu OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"

Kao jednu od 300 škola u Srbiji u kojoj će početi s radom đačka zadruga, OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" odabralo je Ministrarstvo prosvete, kako bi se na ovaj način učenici pripremili za celoživotno učenje, ali i za preduzetništvo kao jednu od važnijih kompetencija koje treba da steknu tokom školovanja.

- Najpre je bilo potrebno da oformimo tim od 10 članova koji će proći obuku, nakon koje smo pristupili planiranju i samoj realizaciji projekta. Prvi projekat naše učeničke zadruge nosi naziv "Mirisna nota", a u pitanju je izrada sapuna od prirodnih sastojaka. Đaci naše škole su aktivno učestvovali u svakom koraku ovog projekta, od idejnih rešenja za ambalažu, do marketinga i same izrade - kaže Klaudia Gubić Šelken, direktorka škole, dodajući da su novac za proizvodnju sapuna sakupili od reciklaže limenki i PET ambalaža. - Naša škola već godinama sakuplja limenke i PET ambalaže, te smo odlučili da tu akciju pojačamo tokom aprila i od tih sredstava kupimo materijal za sapune, silikonske kalupe i materijal za izradu kutija u koje će se pakovati sapuni.

Plodove svog rada, sapune koji nose naziv "Zmajevac", đaci će predstaviti u petak, 24. maja, na vašaru u školskom dvorištu, a iz škole pozivaju sve dobronamerne i znatiželjne sugrađane da im se pridruže i na ovaj način podrže vredan trud i rad učenika.

- Novac od prodaje sapuna iskoristićemo da učenicima koji su slabijeg materijalnog stanja nabavimo školski pribor, udžbenike ili ćemo izdvojiti za deo rate za ekskurziju. To smo radili i sa novcem od reciklaže, a kada zvanično osnujemo đačku zadrugu sva sredstva biće namenjena upravo za te stvari - poručila je direktorka škole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2488

Povezana vest

Povezane teme

osnovna škola jovan jovanović zmaj

klaudija šelken

vašar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.