Komentara: 15
Pregleda: 7935

Vandali polomili sveže zasađeno drveće u OŠ "Sečenji Ištvan"

10.05.2018. u 15:55h
Izvor: Subotica.com
Nije prošlo ni dve nedelje kako su roditelji, učenici, prijatelji škole i nastavnici objekta OŠ "Sečenji Ištvan" u Šabačkoj ulici posadili mlade sadnice drveća da bi ozelenili dvorište škole i učinili ga lepšim i prijatnijim, a vandali su bezobzirno i bez imalo stida polomili 19 zasađenih stabala.
Vandali polomili sveže zasađeno drveće u OŠ "Sečenji Ištvan"

Udruženi roditelji i nastavnici su preko Kluba za roditelje i nastavnike, koji funkcioniše unutar škole, zajedničkim snagama sa učenicima posadili ukupno 25 sadnica povodom Dana planete Zemlje kako bi ozelenili školsko dvorište, sredinu za rad učinili lepšom i prijatnijom i naučili decu zajedničkom, udruženom radu u korist zajednice.

Škola je prijavila policiji ovaj vandalizam.

Prema rečima direktorice Vesne Vajs, problem u ovom školskom objektu povezan je sa nedostatkom ograde za koju se škola i roditelji bore već godinama, obraćanjem nadležnima i pisanjem peticije.

- Zbog nedostatka ograde učenici nisu bezbedni, jer u škosko dvorište ulaze psi-lutalice, tinejdžeri koji ometaju decu i nastavnike u njihovim školskim aktivnostima i građani koji zaprežnim vozilima neretko prolaze kroz školsko dvorište. Ograda je postojala i u više navrata obnavljana, ali je uvek iznova pokradena. - kaže Vesna Vajs - Škola sarađuje sa policijom i komunalnom policijom, međutim, ostaje gorčina što one koji bezobzirno i divljački lome i povređuju danas zasađene sadnice, a sutra ne daj bože đake, ni roditelji, ni institucije obrazovanja a ni društvo nisu uspeli da nauče čuvanju prirode i dobara koja treba da budu od koristi narednim generacijama!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 7935
Povezane teme

uništavanje javne imovine

vandalizam

osnovna škola sečenji ištvan

vesna vajs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.