Komentara: 34
Pregleda: 9131
Foto

Uživo: 19. sednica Skupštine grada Subotice

21.03.2014. u 08:58h > 16:12
Izvor: Subotica.com
Danas se održava redovna 19. sednica Skupštine grada, a u zvaničnom radnom rasporedu nalazi se 7 tačaka dnevnog reda, kao i imenovanje predsednika i članova nadzornih odbora u javnim preduzećima u Subotici. Prenos od 9 časova možete da pratite na našem sajtu.
Uživo: 19. sednica Skupštine grada Subotice

Po utvrđenom dnevnom redu na 19. sednici razmatraće se donošenje Odluke o donošenju Plana generalne regulacije VII za zone „Kertvaroš“ i „Novi Grad“ i delove zona „Mali Radanovac“, „Radanovac“ i „Palić“ u Subotici, kao i Plana generalne regulacije za naselje Donji Tavankut.

Od ostalih tačaka nevedene su stavke: donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju "SOS Sinagoga" Fondacije za restauraciju i revitalizaciju Sinagoge, donošenje Rešenja o postavljanju Zaštitnika građana Grada Subotice, donošenje Odluke o izmenama Odluke o pokretanju preispitivanja načina obračuna cene toplotne energije u Gradu Subotici, donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o održavanju čistoće i donošenje Rešenja o davanju ovlašćenja za overu obrazaca

Kako nezvanično saznajemo, kao dopunske tačke na dnevnom redu mogle bi da se nađu smene u predsedništvu Skupštine, a više detalja će se znati u prvim minutima sutrašnjeg zasedanja.

PRENOS JE ZAVRŠEN - izveštaj možete pogledati u povezanoj vesti.

TOK SEDNICE

9:21 - Sa dvadesetak minuta zakašnjenja, skupština je počela sa radom. Današnju sednicu vodi Mirko Bajić, zamenik predsednika Skupštine koji menja poslovno odsutnog prof dr Radmila Todosijevića.

9:23 - Kao što smo i najavljivali da će biti, sednica je otvorena dopunom dnevnog reda, a za prvu tačku dnevnog reda stavljeno je usvajanje pismene ostavke prof Todosijevića na funkciju predsednika Skupštine, a zatim i izbor novog. Posle petnaestominutne  rasprave između opozicionih i pozicionih odbornika po pitanjima rodne ravnopravnosti, ali i legitimnosti donošenja odluka o izboru novih članova predsedništva sednica je nastavljena drugom tačkom dnevnog reda - izbor novog predsednika Skupštine grada, a ispred SNS-a predložen je odbornik Ilija Maravić.

10:01 - U pismu skupštinskom domu prof dr Radmilo Todosijević obratio se pismenim putem, u kojem se kaže: "Unutar stranački problemi ne bi smeli da opterećuju funkcionisanje aktuelne gradske vlasti. Sa dostojanstvom realnosti, i objektivnošću uzvišene profesije Univerzitetskog profesora, da se izdignem iznad nerealne realnosti, podnosim Skupštini grada Subotice ostavku na mesto predsednika Skupštine grada Subotice sa 21. martom 2014. godine. Svoje političko delovanje nastaviću u okviru stranačke opcije kojoj pripadam. Sa izrazima zahvalnosti Odbornicima, Gradskom veću, Gradskoj upravi I Gradonačelniku, nastaviću svoj rad u Skupštini grada u svojstvu odbornika."

10:01 - Odbornica Vesna Berta istupila je iz odborničke grupe LSV i time ova odbornička grupa, zbog manjeg broja minimalna 3 odbornika, više ne postoji u gradskoj skupštini.

10:02 - U toku je tajno glasanje za novog predsednika Skupštine grada, jedini kandidat je, da podsetimo, odbornik Ilija Maravić iz SNS-a.

10:16 - Glasanje je završeno, komisija utvrđuje rezultate glasanja koji će uskoro biti javno dostupni.

10:22 - Novi predsednik Skupštine je Ilija Maravić, odlučili su odbornici sa 50 glasova ZA i 9 protiv, dok je jedan glas proglašen nevažećim. Novi predsednik Skupštine položio je svečanu zakletvu i u skladu sa novom funkcijom zamenik predsednika Mirko Bajić predao je vođenje sednice novom predsedniku.

Uživo: 19. sednica Skupštine grada Subotice

10:25 - Tačka 3 novog dnevnog reda je bila posvećena usvajanju neopozive ostavke člana Gradskog veća za privredu Milana Vučkovića, a odbornici su istu posle glasanja usvojili. Za novog vršioca predložen je Nebojša Daraboš. U toku je rasprava na predlog.

10:44 - Posle malo dužih priprema i polemika povodom utvrđivanja komisije za izbor novog člana Gradskog veća pristupilo se tajnom glasanju.

Uživo: 19. sednica Skupštine grada Subotice

10:58 - U toku je prebrojavanje glasova

11:07 - Nebojša Daraboš, predloženi kandidat za novog člana Gradskog veća za privredu, dobio je poverenje 49 odbornika (uz 9 protiv) i time je njegov izbor potvrđen.

11:09 - Sednica se nastavlja 5. tačkom novog dnevnog reda, odnosno prvom po starom redosledu - donošenje Odluke o donošenju Plana generalne regulacije VII za zone „Kertvaroš“ i „Novi Grad“ i delove zona „Mali Radanovac“, „Radanovac“ i „Palić“ u Subotici, kao i Plana generalne regulacije za naselje Donji Tavankut. U toku je rasprava.

12:11 - Na redu je 7. tačka novog dnevnog reda - donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju "SOS Sinagoga" Fondacije za restauraciju i revitalizaciju Sinagoge

15:02 - Đula Ladocki, dosadašnji sekretar Skupštine zbog prelaska na drugu radnu poziciju podneo je ostavku na funkciju, a za njegovu zamenu predložena je Tamara Jevtić (1983), diplomirana pravnica, za koju je i glasala skupštinska većina.

15:12 - Sednica je završena

Izvor: Subotica.com
19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 34
Pregleda: 9131

Povezane vesti

Povezane teme

sednica skupštine grada

prenos uživo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.