Komentara: 35
Pregleda: 8901
Foto

Održana 19. sednica Skupštine grada

21.03.2014. u 17:39h
Izvor: RTV Yueco
Na današnjoj, redovnoj 19. sednici Skupštine grada, došlo je do promena u predsedništvu Skupštine i do imenovanja novog člana Gradskog veća. Novi predsednik Skupštine je Ilija Maravić koji je zamenio prof. dr Radmila Todosijevića, dok je za sekretara izabrana Tamara Jevtić, dipl. pravnica koje zamenila Đulu Ladockog, takođe pravika. Sednicu su obeležili i izbori za predsednike i članove nadzornih odbora javnih preduzeća.
Održana 19. sednica Skupštine grada

Na 19. sednici Skupštine grada predsednik Skupštine grada, prof. dr Radmilo Todosijević, podneo je ostavku na tu funkciju, a na njegovo mesto je izabran Ilija Maravić. Promena se desila i u Gradskom veću, jer je član veća zadužen za privredu Milan Vučković podneo ostavku i na njegovo mesto je izabran Nebojša Daraboš kao predlog Srpske napredne stranke. Odbornici su usvojili odluku o izmenama Odluke o pokretanju preispitivanja načina obračuna toplotne energije.

Dosadašnji predsednik Skupštine grada, prof dr Radmilo Todosijević nije došao na sednicu lokalnog parlamenta, ali je u pismenom obrazloženju zbog čega podnosi ostavku naveo da „unutarstranački problemi ne bi trebalo da opterećuju funkcionisanje aktuelne gradske vlasti“ i rekao je da svoje delovanje nastavlja u okviru SNS-a kao odbornik.Tajnim glasanjem na njegovo mesto je izabran Ilija Maravić isto iz Srpske napredne stranke.

Milan Vučković koji je obavljao funciju člana Gradskog veća zaduženog za privredu podneo je ostavku uz obrazloženje da je četiri meseca radio volonterski i da zbog zdravstvenih problema ne može da nastavi sa radom. Na njegovo mesto je izabran Nebojša Daraboš sa 49 glasova za i 9 protiv. Odbornik Demokratske stranke, dr Nenad Ivanišević je ocenio da je Daraboš stručan, ali i da je skandalozno da grad nema člana veća za zdravstvo, energetiku i životnu sredinu. Usvojena je i odluka o osnivanju “SOS Sinagoge” Fondacije za restauraciju i revitalizaciju Sinagoge. Fondacijom će upravljati Upravni odbor od devet članova, a na čelu je gradonačelnik, kao predsednik Upravnog odbora. Članove Upravnog odbora imenovala je Skupština grada, s tim da su  tri člana Upravnog odbora predstavnici osnivača, tri člana predlaže Jevrejska opština Subotica, a dva člana predlaže Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine.

Usvojena je Odluka o izmenama i dopunama odluke o čistoći. Potvrđen je mandat Zlatku Marosiuku koga je skupština izabrala za gradskog ombudsmana.

Za novog predsednika Radne grupe za preispitivanje načina obračuna cene toplotne energije u Gradu Subotici odbornici su izabrali Grgu Horvackog, diplomiranog inžnjera mašinstva. Odluku o pokretanju preispitivanja načina obračuna cene toplotne energije u Subotici, Skupština je  donela 13. decembra prošle godine. Odbornica DS-a Đenđi Selesi je ponovo pokrenula pitanje zbog čega nije na najvažnijim funkcijama u gradu postavljena neka žena. Važeći zakoni ove države garantuju mesto ženama u izvršnoj vlasti, a u Subotici nema niti jedne, ocenila je odbornica.

Kao poslednja tačka dnevnog reda usvojena je ostavka sekretara Skupštine Đule Ladockog, koji je svoje mesto ustupio Tamari Jevtić, za koju je glasala skupštinska većina. Ladocki je prešao na funkciju zamenika načelnice Grada Subotice.

Izvor: RTV Yueco
19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 35
Pregleda: 8901

Povezane vesti

Povezane teme

ilija maravić

radmilo todosijević

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.