• Pregleda: 2963

Užina za pacijente na hemodijalizi

U saradnji sa Odeljenjem za ishranu Opšte bolnice, Savez bubrežnih invalida Vojvodine izdao je brošuru pod nazivom „Užina dijaliziranih pacijenata u državnim dijaliznim centrima“. Ovo je prvi put u našoj zemlji da je napravljen jelovnik koji u potpunosti odgovara potrebama pacijenata, koji su na hemodijalizi.
Užina za pacijente na hemodijalizi

Iako je i do sada u Opštoj bolnici Subotica, pacijentima na dijalizi pripremana užina koja odgovara njihovim potrebama, izdavanje jelovnika omogućiće ovim pacijentima mnogo raznovrsniju i kvalitetniju ishranu.

Savez bubrežnih invalida Vojvodine, u saradnji sa Udruženjem bubrežnih invalida Subotice i stručnom službom Odeljenja za pripremu i distribuciju hrane Ošte bolnice, realizovao je projekat pripreme jelovnika pravilne i nutricionistički kvalitetne užine pacijenata u toku hemodijalize. Jelovnik potpuno odgovara potrebama bubrežnih invalida, kao i onih koji boluju od dijabetesa.

Ovaj pilot projekat , prvenstveno ima za cilj da animira i ostale dijalizne centre na teritoriji Republike Srbije, da se uključe u obezbeđivanje uslova za spremanje adekvatne užine pri svojim centrima.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.