Komentara: 3
Pregleda: 6563

Uvid u jedinstveni birački spisak

15.03.2012. u 16:30h
Izvor: SuMedija
Uvid u jedinstveni birački spisak

Građani sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotice mogu izvršiti uvid u Jedinstveni birački spisak - deo za teritoriju Grada Subotice, tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka na način i po postupku utvrdjenom zakonom, saopšteno je iz Gradske uprave.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti u skladu sa zakonom i to na isti način i po istom postupku kao i gradjani.

Uvid u birački spisak, u skladu sa zakonom koji uredjuje zaštitu podataka o ličnosti, može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unošenjem podataka o Jedinstvenom matičnom broju gradjana, kao i slanjem SMS poruke sa ovim podatkom na broj telefona koji će biti objavljen u sredstvima javnog informisanja i na zvaničnoj internet stranici ministarstva.

Pravo da bira poslanika u Narodnu skupštinu Republike i da bude biran za poslanika ima punoletan poslovno sposoban državljanin Republike Srbije sa prebivalištem u Republici Srbiji.

Pravo da bira i da bude biran za poslanika u Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine ima građanin koji ima izborno pravo i prebivalište na teritoriji Autonomne Pokrajine.

Pravo da bira odbornika u Skupštinu Grada Subotice ima punoletan, poslovno sposoban državljanin Republike Srbije koji ima prebivalište na teritoriji Grada Subotice.

Interno raseljena lica (lica koja imaju prebivalište na teritoriji Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija a boravište na teritoriji Grada Subotice) imaju biračko pravo na izborima za izbor narodnih poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije i isti mogu izvršiti uvid u Jedinstveni birački spisak - deo za područje Grada Subotice i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku Jedinstvenog biračkog spiska uz prikaz potvrde o prijemu prijave boravišta i legitimacije raseljenog lica.

Najkasnije pet dana pre zaključenja Jedinstvenog biračkog spiska građani mogu podneti zahtev Gradskoj upravi da se u Jedinstveni birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima za izbor narodnih poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Najkasnije pet dana pre zaključenja Jedinstvenog biračkog spiska građani mogu podneti zahtev Gradskoj upravi da se u Jedinstveni birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima za izbor narodnih poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije glasati prema mestu boravišta u inostranstvu.

Jedinstveni birački spisak zaključuje se 20. aprila 2012. godine u 24,00 časa.

Nakon zaključenja Jedinstvenog biračkog spiska Ministarstvo nadležno za poslove uprave, vrši sve promene u biračkom spisku (upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku) na način i po postupku utvrđenom zakonom sve do 72 časa pre dana održavanja izbora.

Zahtev za vršenje promene u Jedinstvenom biračkom spisku podnosi se Ministarstvu, odnosno Gradskoj upravi Grada Subotice.

O neposredno podnetom zahtevu za vršenje promene u Jedinstvenom biračkom spisku Ministarstvo na način i po postupku propisanim Zakonom donosi Rešenje odmah a najkasnije u roku od 24 časa od prijema urednog zahteva.

Građani Grada Subotice mogu izvršiti uvid u Jedinstveni birački spisak za područje Grada Subotice i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku Jedinstvenog biračkog spiska uz prikaz važeće lične karte, a prema sledećem rasporedu:


ZA NASELJENO MESTO SUBOTICA:

Svakog radnog dana od 7,00 do 18,00 časova, subotom od 8,00 do 12,00 časova u prostorijama Sekretarijata za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave Grada Subotice – Služba za opštu upravu i zajedničke poslove, objekat Gradska kuća, II sprat, soba 215, a najkasnije do 20.aprila 2012. godine do 24,00 časova kada se Jedinstveni birački spisak zaključuje.

ZA PRIGRADSKA NASELJENA MESTA:

BAJMOK I MIŠIĆEVO - U prostorijama Mesne kancelarije Bajmok, svaki radni dan od 7,00 do 15,00 časova

BAČKI VINOGRADI -U prostorijama Mesne kancelarije Bački Vinogradi, utorkom i petkom od 7,00 do 15,00 časova.

BIKOVO - U prostorijama Mesne kancelarije Bikovo, sredom i petkom od 7,00 do 15,00 časova.

ČANTAVIR, BAČKO DUŠANOVO I VIŠNJEVAC - U prostorijama Mesne kancelarije Čantavir, svaki radni dan od 7,00 do 15,00 časova.

DONJI, GORNJI TAVANKUT I LJUTOVO - U prostorijama Mesne kancelarije Tavankut, svaki radni dan od 7,00 do 15,00 časova.

ĐURĐIN - U prostorijama Mesne kancelarije Đurđin, ponedeljkom i četvrtkom od 7,00 do 15,00 časova.

HAJDUKOVO - U prostorijama Mesne kancelarije Hajdukovo, ponedeljkom i četvrtkom od 7,00 do 15,00 časova.

KELEBIJA - U prostorijama Mesne kancelarije Kelebija, sredom i petkom od 7,00 do 15,00 časova.

MALA BOSNA - U prostorijama Mesne kancelarije Mala Bosna, ponedeljkom i četvrtkom od 7,00 do 15,00 časova.

NOVI ŽEDNIK - U prostorijama Mesne kancelarije Novi Žednik, ponedeljkom i četvrtkom od 7,00 do 15,00 časova.

PALIĆ - U prostorijama Mesne kancelarije Palić, svaki radni dan od 7,00 do 15,00 časova.

STARI ŽEDNIK - U prostorijama Mesne kancelarije Stari Žednik, utorkom, sredom i petkom od 7,00 do 15,00 časova.

ŠUPLJAK - U prostorijama Mesne kancelarije Šupljak, sredom i petkom od 7,00 do 15,00 časova.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 6563
Povezane teme

Gradska uprava Subotica

lokalni izbori subotica

birački spisak

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.