Komentara: 0
Pregleda: 1436

Utrošeno nešto više od pola vakcina protiv gripa

03.11.2017. u 11:46h
Izvor: Subotica.com
Utrošeno nešto više od pola vakcina protiv gripa

Imunizacija Vaxigrip vakcinom započela je 9. oktobra u svim ambulantama Doma zdravlja, a za skoro mesec dana utrošeno je nešto više od polovine isporučenih zaliha.

- Ove godina je vakcina protiv gripe počela dve nedelje ranije, u odnosu na prethodne godine. Broj isporučenih vakcina Domu zdravlja Subotica je 4000 i do sada je dato 2360 vakcina, što znači da nam je na raspolaganju preostalo još 1640 vakcina - saopštili su iz Doma zdravlja Subotica, dodajući da pravo na besplatnu vakcinaciju imaju sve osobe starije od 65 godina, kao i rizične grupe stanovnika, odnosno oboleli od hroničnih bolesti poput astme, dijabetesa ili nekog od srčanih oboljenja.

Vakcina protiv gripa Vaxigrip postoji već 70 godina i štiti od tipa AH1N2 i AH3N2 virusa gripa, kao i od B virusa gripa. Termin za imunizaciju u ambulantama Doma zdravlja Subotica je tokom prepodneva od 10 do 12 časova, a u popodnevnoj smeni od 16 do 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1436
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcina protiv gripa

vakcinacija

grip

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.