Komentara: 10
Pregleda: 12113

Usvojite psa iz azila "Prizorgo" iz Bačke Topole

05.04.2012. u 11:38h
Usvojite psa iz azila "Prizorgo" iz Bačke Topole

Azil za pse kod Bačke Topole, osnovala je akademska umetnica Etela Merk, pre desetak godina. Pre godinu dana ovaj azil je izgoreo u požaru u kome je Etela tragično premiinula.

Nakon požara u azilu je ostalo preko 350 pasa. Brigu o psima preuzeli su izvesni aktivisti koji do današnjeg dana održavaju sam azil i obezbeđuju njegovo funkcionisanje uz pomoć materijalne potpore inostrane organizacije.
U ovih godinu dana azil je infrastrukturno obnovljen i poboljšani su uslovi za smeštaj i zbrinjavanje pasa. Nad gotovo svim psima sistematski je sprovedena sterilizacija, vakcinacija, te čipovanje samih pasa.

Takođe, do danas je već udomljen veći broj pasa, mahom u inostranstvu, ali i u zemlji, te azil danas broji 210 pasa. Cilj je da svaki pas dobije udomitelja kako bi dobio zasluženu pažnju, brigu i pre svega ljubav.

Kako je finansiranje azila u mnogome otežano važno je da se u kratkom roku udomi što veći broj pasa, zato pozivamo sve ljude dobre volje koji imaju potrebe i mogućnosti da udome nekog od pasa, ili potpomognu rad azila na bilo koji drugi način. Fotografije pasa kao i njihove osnovne karakreristike možete pregledati na sajtu azila, kao i na Facebook stranici.

Svaki korak ka ovom azilu ima svoju vrednost i svoj značaj. Udomljavanje neke od životinja, bilo koji vid materijalne ili nematerijalne podrške kao sam obilazak ovih pasa i druženje sa njima za ovaj azil i njegove stanare predstavlja VELIKI DAR - zato, osećajte se dobrodošli u samom azilu.

Kontakt telefon: 064/672-63-68
E-mail: prizorgo@yahoo.com

Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 10
Pregleda: 12113
Povezane teme

azil za pse

azil bačka topola

prizorgo

etela merk

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.