Komentara: 8
Pregleda: 6675

Usvojeno tridesetak stanovnika Zoo vrta

14.07.2021. u 15:17h
Izvor: Subotica.com
Zoološki vrt na Paliću ponovo je pokrenuo Program usvajanja životinja na godinu dana za fizička i pravna lica. Novčana donacija se koristi za obogaćivanje životnog prostora usvojene životinje, dok usvojitelji dobijaju tablu sa svojim imenom i porodičnu sezonsku kartu.
Usvojeno tridesetak stanovnika Zoo vrta

Za svega dve nedelje, otkako je ponovo pokrenut Program usvajanja životinja, svog "staratelja" dobilo je oko tridesetak stanovnika Zoo vrta. Kako objašnjava Jelena Toljagić, koordinatorka promotivnih i edukativnih aktivnosti, do sada su usvojeni svi lavovi, tigrovi i leopardi, dva vuka, konji, marmoset majmuni, zebra, foka, alpaka, šimpanza, noj, rakun, medved, kakadu, dvogrba kamila i crveni kengur, a interesovanje ne jenjava, zbog čega su oduševljeni.

- Uglavnom su to bila iznenađenja, da li za poklon ili su u tajnosti roditelji usvojili životinju deci, pa da se iznenade kada dođu u Zoo vrt i vide svoje ime pored životinje. Imali smo i jednu baku koja je unuku za prvi rođendan usvojila lava, tako da su imena usvojitelja pretežno mališani za koje je neko usvojio životinju - kaže Toljagić.Usvojeno tridesetak stanovnika Zoo vrtaA sam postupak nije komplikovan, objašnjava naša sagovornica, te nakon što odaberu željenu životinju, fizička lica potpisuju Sporazum o usvajanju na godinu dana, a minimalni iznos koji treba da uplate je 5.000 dinara. Prava lica takođe potpisuju Sporazum, ali se dele na dve kategorije u zavisnosti od životnje koju žele da usvoje, pa tako postoji srebrna za sitnije životinje, koje se mogu usvojiti za 20.000 pa do 50.000 dinara, i zlatna za krupnije životinje, za koje je potrebno donirati od 50.000 do 120.000 dinara.

- Novčana donacija se koristi za obogaćivanje životnog prostora usvojene životinje, odnosno za ulepšavanje prostora, pravljenje mesta za odmor, sprava za igranje, pojilica, hranilica i slično, a usvojitelji dobijaju tablu sa svojim imenom pored usvojene životinje i porodičnu sezonsku kartu za Zoo vrt u trajanju od godinu dana - dodaje Toljagić.

Usvojeno tridesetak stanovnika Zoo vrtaMogućnost da usvoje nekog stanovnika Zoo vrta na Paliću, zainteresovana lica imaju tokom cele godine, a nakon što istekne Sporazum o usvojenu, moći će da ga raskinu ili produže, uz mogućnost da promene životinju koju žele da usvoje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 6675
Povezane teme

ZOO vrt Palić

zoološki vrt na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.