Komentara: 35
Pregleda: 6719
Foto

Usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća

22.02.2018. u 09:50h > 17:05
Izvor: Subotica.com
Na današnjem 14. zasedanju Skupštine grada, odbornici su većinom glasova usvojili programe poslovanja 12 javnih i javno komunalnih preduzeća, „Park Palić“ i „Regionalna deponija“.
Usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća

Odbornici opozicije nisu štedeli kritike, tvrdeći da su programi „copy-paste“ prošlogodišnjih, da u njima nema ozbiljnih investicija i da je prikazano smanjenje dobiti.

- Ovim se pokazuje da će 2018. godina biti godina tavorenja i lakog propadanja, a vlast je imala priliku da napravi ozbiljnu strategiju u javnom sektoru – smatra Jene Maglai, predsednik odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu. - Ukinućemo javna preduzeća i biće samo jedno javno preduzeće, jer nam nisu potrebni toliki direktori i birokratki aparat!

Kritike za konkretna preduzeća odnosile su se i na to da se diskriminišu sportski klubovi i da se pojedincima ne dozvoljava korišćenje Hale sportova, da prečistač ne radi i da je zbog toga Palić u lošem stanju, da imamo malo odžačara a puno administracije, da su gužve za naplatu parkiranja...

- Svi klubovi koji ne nose naziv „Spartak Subotica“ moraju da plaćaju zakup sale u Hali sportova – objasnio je Robert Tot, direktor JP „Stadion“.

Đerđ Šugar, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“, još jednom je ponovio javnosti da prečistač funkcioniše, te da se stanje jezerske vode ne može kvalifikovati samo na osnovu jednog parametra.

Direktor JKP „Parking“ Milorad Slijepčević najavio je nov način naplate parkiranja iza Otvorenog univerziteta.

- U programu poslovanja nalazi se i naplatna rampa po sistemu kao što je na autoputu, koja omogućava brz prolaz, bez dodatnog zadržavanja – najavio je Slijepčević.

Predrag Mastilović, direktor JKP „Dimničar“, objasnio je da preduzeće ima 26 zaposlenih, od kojih je 16 izvršilaca radova, koji ne čiste samo dimnjake, nego i sisteme za ventilaciju, ali i obavljaju i druge poslove na terenu.

Po rečima Slobodana Miloševa, direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, preduzeće je imalo najveću dobit od kako je osnovano.

U toku objedinjene rasprave došlo je do kraćeg verbalnog sukoba između Nemanje Simovića, člana Gradskog veća za sport, i odbornika Pokreta za građansku Suboticu. Bivši graodnačelnik Maglai je osuo kritiku na aktulenu republičku vlast a političkim neistomišljenicima sa govornice poručio da će „otići na smetlište“.

Ukazujući na neprimerenu retoriku za skupštinskom govornicom, raspravu je umirio Stevan Bakić, predsednik odborničke grupe SNS.

- Citiraću patrijarha Pavla koji je rekao da svako vidi ono što želi da vidi – poručio je Bakić.

Odbornici su danas odlučivali i o imenovanju predsednika i članova nadzornih odbora u javnim i javno komunalnim preduzećima i ustanovama, o odlukama koje se odnose na javnu kanalizaciju, snabdevanje vodom, komunalni otpad, održavanje čistoće, odvođenje atmosferskih voda i javna parkirališta...

Izvor: Subotica.com
14. sednica Skupštine Subotice 14. sednica Skupštine Subotice 14. sednica Skupštine Subotice 14. sednica Skupštine Subotice 14. sednica Skupštine Subotice 14. sednica Skupštine Subotice 14. sednica Skupštine Subotice 14. sednica Skupštine Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 35
Pregleda: 6719
Povezane teme

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.