Komentara: 13
Pregleda: 5859

Usvojen rebalans budžeta grada

24.07.2015. u 12:18h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj 32. sednici Skupštine grada većinom glasova (41 za i 8 protiv) usvojen je rebalans budžeta koji sad iznosi 6.1 milijardu dinara, što je za skoro 577 miliona dinara, odnosno 10.43 odsto više od planiranog obima budžeta.
Usvojen rebalans budžeta grada

- Suština je da smo od maja imali pritisak da napravimo rebalans, jer svi pokušavaju da dođu do nekih sredstava iz budžeta, ali prihodi to ne dozvoljavaju – obrazložio je gradonačelnik Jene Maglai. - Obaveze koje smo morali da preuzmemo su troškovi o prevozu zaposlenih u obrazovanju, kolektivni ugovori za isplate jubilarnih nagrada, obezbeđivanje sredstva za nesmetano funkcionisane PU „Naše radosti“, učešće u realizaciji projekata za koja smo dobili sredstva iz pokrajine i republike, a tu su i rekonsturkcija kaveza za lavove, kupovina Doma vojske i rušenje objekata na prostoru Druge kasarne, izgradnje kanalizacionih mreža u Aleksandrovu i drugim mesnim zajednicama, izgradnja hale za montažu... Moram da naglasim da imamo pozitivne pomake u prihodima budžeta, prvenstveno povećanje poreza na dohodak, što znači da imamo konstantno povećanje zaposlenih, poreza na imovinu, prihoda od zakupa poslovnih prostora... Pred nama je možda najveći izazov, da budžet u što većoj meri bude ostvaren.

Usvojen rebalans budžeta grada

Da će taj izazov biti prilično zahtevan jedino je sa čime su se složili odbornici opozicije.

- Umesto da uči na greškama, vlast ih samo ponavlja. Podržavam povećana izdvajanja za socijalnu zaštitu i Narodnu kuhinju, ali smatram da su prihodi optimistički planirani, jer su teško ostvarivi, a svi koji ga podrže kršiće zakone o poljoprivdrednom zemljišu i zaštiti životne sredine – istakao je Slavko Parać, šef odborničke grupe DS-a

Kao što obično biva, rasprava o rebalansu otišla je u drugom pravcu te su se mogle čuti kritike Petra Balaževića kako gradonačelnik nije dozvolio da se dovede voda migrantima u ciglani, a brojne primedbe iznela je i odbornica Đenđi Seleši.

Izvor: Subotica.com
32. sednica Skupštine grada 32. sednica Skupštine grada 32. sednica Skupštine grada 32. sednica Skupštine grada 32. sednica Skupštine grada 32. sednica Skupštine grada 32. sednica Skupštine grada 32. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5859

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

budžet

budžet grada subotice

skupština subotice

rebalans budžeta

gradski budžet

sednica skupštine grada

gradska skupština

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.