Komentara: 3
Pregleda: 2315

Uspešno završena prolećna akcija čišćenja grada

07.06.2013. u 15:03h
Izvor: RTV City
Tokom akcije prolećnog čišćenja i uređenja grada koja je sprovedena u svim gradskim i prigradskim mesnim zajednicama od 25. marta do 17. maja, prikupljeno je preko 4000 kubika otpada, što je tri puta više u odnosu na prošlu godinu. U Direkciji za izgradnju grada zadovoljni su odzivom građana na akciju i najavljuju aktivnosti po pitanju divljih deponija.
Uspešno završena prolećna akcija čišćenja grada

Akcijom prolećnog čišćenja i uređenja grada koja je trajala skoro dva meseca, obuhvaćene su sve gradske i prigradske mesne zajednice. Nadzor nad realizacijom akcije vršen je od strane same Direkcije kao i Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove. Sprovođene su akcije sakupljanja čvrstog i kabastog otpada, kao i prečišćavanje blokovskih zelenih površina. U oko 800 eko kontejnera koji su bili postavljeni na raznim lokacijama u gradu i van grada, prikupljeno je blizu 4000 kubika smeća.

Najviše smeća prikupljeno je u mesnim zajednicama Novo selo, Zorka, Mali Bajmok, Bikovo i u Hajdukovo. Ispražnjeno je oko 220 kontejnera, a prikupljeno 1000 kubika otpada.

Vršeno je i prečišćavanje blokovskih zelenih površina u centru grada, na Teslinom naselju, Radanovcu, Radijalcu i Prozivci, gde je sakupljeno 300 kubika raznog smeća. U Direkciji ističu da je ovogodišnja akcija jedna od najuspešnijih u poslednjih nekoliko godina, i da su odziv i zainteresovanost naših sugrađana za ovu akciju veliki. U odnosu na prošlu, ove godine je prikupljeno tri puta više raznog otpada.

Pored svakodnevnih aktivnosti čišćenja i održavanja higijene grada, u narednom periodu iz Direkcije najavljuju aktivnosti na čišćenju i uklanjanju divljih deponija, koje se zbog nedostatka kontejnera često ponavljaju u pojedinim delovima grada.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2315
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

prolećno čišćenje

akcija prolećnog čišćenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.