Komentara: 1
Pregleda: 4987
Foto

Uspešna sezona Košarkaškog kluba "Fantastik"

18.06.2015. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
KK "Fantastik" iza sebe ima izuzetno uspešnu sezonu u kojoj je ostvaren najveći uspeh u istoriji kluba, a za to su najzaslužnije pionirska i juniorska selekcija koje su osvojile Prvenstvo Vojvodine. Igrači će trenirati još desetak dana, zatim sledi mesec dana pauze, pa pripreme za novu sezonu.
Uspešna sezona Košarkaškog kluba "Fantastik"

U kategoriji pionira mladi košarkaši Fantastika odigrali su 25 mečeva i pretrpeli samo dva poraza, dok su juniori odigrali pet manje uz takođe samo dva poraza.

Po rečim predsednika Kluba Dragana Vidakovića sezona je bila duga i teška, ali duh zajedništva i kvalitetan rad doneli su rezultate na koje su u klubu veoma ponosni.

- "Iza nas je naporna sezona, momci su ispoštovali sve od početka do kraja što je i dalo ovaj rezultat. Zahvalio bi se igračima na odličnoj saradnji i svemu onome što su postigli ove sezone, pogotovo juniorima koji su bili na pozajmici ove sezone, kao što su Aleksa Kuridža, Nenad Cvjetković, ali i pionirima Nebojši Mitiću, Njegošu Miloviću, Mihajlu Stojanovu i Jovanu Kojiću" - izjavio je Vidaković, koji je ujedno i trener juniorske ekipe (97/98. godište)

Sve selekcija KK "Fantastik" treniraće do 1. jula a onda sledi pauza sve do 3. avgusta kada kreće novi ciklus priprema za novu sezonu i nove izazove. Po rečima direktora Kluba u novoj sezoni klub će nastupiti sa još dva tima, sa igračima 2004/05. godište i mlađe.

Vidaković se takođe zahvalio i direktorima škola koji su ustupili svoje sportske sale za treniranje jer poznato je da ovaj klub nema svoje prostorije, kao i da svoje utakmice kao domaćin igra u Novom Sadu, što iziskuje dodatne proškove, ali i onemogućuje domaću podršku, barem ne u onolikoj meri kolika bi bila da se igra u Subotici.

Uspešna sezona Košarkaškog kluba "Fantastik"

Trener pionira (2000-2002. godište) Zdenko Davčik izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima kluba, pogotovo uzimajući u obzir da je tokom sezone bilo mnogo putovanja, praktično sve su bila gostovanja, ali i da je pored toga ostvaren fantastičan uspeh u sezoni koja je trijumfalno završena 31. maja

- "Treniralo se od ponedeljka do nedelje, svaki dan dva puta dnevno, i to im se na kraju isplatilo sa titulom. Osvojili smo zlatne medalje, momci su uspešno završili osnovne škole, upisali srednje škole i sve je išlo kako treba." - dodao je Davčik

Pionira Fantastika zabeležili su tesan poraz u prvoj utakmici finala plejofa (73:75), ali u revanšu su se sabrali, povezali redove i pružili odličnu partiju i ne samo nadoknadili zaostatak nego i ubedljivo savladali  novosadsku ekipu "NS Stars" rezultatom 99:78.

Jedan od igrača koji je svakako dao doprinos juniorskom timu je kapiten Luka Mamužić

Uspešna sezona Košarkaškog kluba "Fantastik"

- "Sezona je bila veoma naporna, igrali smo utakmice u kontinuitetu, dešavalo nam se da igramo i po dve utakmice u jednom danu, mnogo smo putovali, ali i pored svega uspeli smo da izguramo celu sezonu" - zaključio je Mamužić

Pored fantastičnog uspeha OKK "Spartak" koji je u ovoj sezoni postao U15 prvak Vojvodine i odigrao kvalitetno završni turnir državnog prvenstva kada dodamo i uspeh mladih košarkaša Fantastika, sigurno je da subotička košarka ne mora da brine za budućnost. Sve su to budući šampioni, reprezentativci i internacionalci, za koje Srbija i svet tek treba da čuju.

Izvor: Subotica.com
Press povodom kraja uspešne sezone KK "Fantastik" Press povodom kraja uspešne sezone KK "Fantastik" Press povodom kraja uspešne sezone KK "Fantastik" Press povodom kraja uspešne sezone KK "Fantastik" Press povodom kraja uspešne sezone KK "Fantastik" Press povodom kraja uspešne sezone KK "Fantastik"
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4987
Povezane teme

košarka

kk fantastik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.