Komentara: 1
Pregleda: 2520

Uspešna godina za Crveni krst

25.12.2018. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
Na redovnoj, godišnjoj Skupštini Crvenog krsta, usvojen je plan rada za narednu godinu i uručena su priznanja onima koji su tokom godine dali veliki doprinos realizaciji aktivnosti ove organizacije.
Uspešna godina za Crveni krst

Priznanje Gradske organizacije Crvenog krsta kao pojedinciji dobili su dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja u Zavodu za javno zdravlje, Zdenka Vujaklija, koja je radila u ovoj organizaciji a sada i kao penzioner volontira, Gabrijela Kovač, kao dugogodišnji član Upravnog odbora i Ivan Ivandekić, volonter Crvenog krsta, a kao pravna lica Gerontološki centar, Zavod za javno zdravlje, Srednja medicinska škola, Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice i preduzeće za projektovanje “Support”. Na svečanosti u amfiteatru Crvenog krsta, plakete im  je uručila predsednica Skupštine ove organizacije, dr Livija Despenić, neurolog u Opštoj bolnici.

Načelnica Centra za promociju zdravlja, dr Nada Kosić Bibić sa Crvenim krstom sarađuje već dve decenije. Iako, kako kaže, nije očekivala priznanje jer sve što čini, čini to za opšte dobro i kao deo svog posla, gest Crvenog krsta  je prijatno iznenadio.

- Ovo prizanje me na neki način obavezuje, nisam ga očekivala, jer sve što radim, radim to što tako osećam i što je deo mog posla, što sam humanitarac. Svima prija kad neko primeti njegov rad, kad ga prepozna, te nagrade jesu simbolične, ali daju mi obavezu i odgovornost da nastavimo da radimo taj deo posla - rekla je dr Kosić Bibić.

Uspešna godina za Crveni krst

Ocenjujući proteklu godinu kao uspešnu za subotički Crveni krst, sekretar ove organizacije, dr Siniša Trajković, podsetio je da su tokom 2018. zaposleni i volonteri uspešno zbrinjavali migranate na teritoriji Grada, realizovali program Narodne kuhinje, koja je po broju korisnika najveća u Vojvodini, organizovali obuke iz pružanja prve pomoći, kao i akcije dobrovoljnog davalaštva krvi.

- Napravili smo plan rada za narednu godinu, ali koliko ćemo moći da realizujemo zavisi pre svega, od finansijskih sredstava. Najveća nepoznanica nam je kako ćemo, ukoliko ne budemo dobili sredstva, uspeti da se snađemo u ulozi koja nam je data po novom  Zakonu o transfuzijskoj medicini, u oblasti organizovanja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Po tom pitanju, obraćali smo se nadležnima, ali još uvek nismo dobili nikakav zvaničan odgovor i podršku - rekao je dr Trajković.

Uspešna godina za Crveni krst

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2520
Povezane teme

crveni krst

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.