Komentara: 1
Pregleda: 3010
Foto

Uspešan nastup subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci na Paliću

16.06.2015. u 10:23h
Izvor: Subotica.com
Na Paliću je za vikend održano Prvenstvo Srbije i međunarodna ultramaratonska trka na 50 i 100 kilometara, odnosno 6-očasovni, 12-očasovni i 24-očasovni ultramaraton na kojima su članovi palićkog kluba "Paligo Palus" ostvarili zapažene rezultate.
Uspešan nastup subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci na Paliću

Na međunarodnoj ultramaratonskoj trci, koja je ujedno bila i Državno prvenstvo, učestvovali su takmičari iz Slovačke, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i naravno domaćih takmičara iz Srbije.

- "Takmičari iz okruženja prepoznali su ovu trku kao kvalitetnu i koja se organizuje domaćinski. Vremenski uslovi za vikend su bili izuzetno teški zbog visoke temperature i vlažnosti, što je uticalo na rezultate. pogotovo na 24-časovnoj trci." - izjavio je Igor Vojnić Zelić koji se i zahvalio lokalnoj samoupravi i pokrajini na pomoći u organizaciji ove međunarodne trke i nacionalnog prvenstva.

Na 24-časovnoj trci Igor Vojnić Zelić zauzeo je drugo mesto, ali sa tim rezultatom je postao Prvak Srbije u ovoj kategoriji. Anet Nemet, takođe takmičarka Paligo Palusa je svojim rezultatom na trci u dužini od 50 metara ostvarila plasman na Svetsko prvenstvo.

Jedan od takmičara koji već godinama unazad ostvaruje zapažene rezultate je i Jovica Spajić nije učestvovao na ovoj trci pošto ga nešto manje od mesec dana očekuje veliki izazov u 217 kilometara dugoj trci kroz pustinju "BadWater" koja se tradicionalno održava u Americi od 1969. godine.

Najstariji i najiskusniji u ultramaraton timu predsednica Ultramaraton saveza Srbije proslavljena "dugoprugašica" Elvira Janoši i aktivni ultramaratonac i reprezentativac Srbije Igor Vojnić Zelić izrazili su žaljenje što u organizaciji ovakve trke, ali i aktivnostima koje su prethodile tokom priprema nisu mogli da računaju na pomoć Atletskog saveza Srbije, iako je ta pomoć bila obećana, te su apelovali da u budućnosti nadležni prepoznaju rezultate i podrže dalji razvoj i takmičenje subotičkih i srpskih ultramaratonaca.

Bez obzira na te okolnosti subotički takmičari su ostvarili zapažene rezultate, a organizator trke je još jednom položio zadatak i ugostio vrhunske ultramaratonce iz okruženja, a veliko priznanje stiglo je iz međunarodne ultramaratonske federacije (IAU) u vidu pisma podrške u kojem se između ostalog pohvaljuju dosadašnji napori nacionalnog saveza i ostvareni rezultati.

Ostvareni plasmani i rezultati:

50 km - žene: 1. Németh Anett (Paligo Palus) 4:04:25, 2. Tancoš Edit (Paligo Palus) 5:37:12; muškarci: 1. Bakos Ond 4:38:16.

100 km - žene: 1. Gyebnár Éva 10:02:11;  muškarci: 1. Veljko Popović 11:12:09.

6-očasovni maraton - žene: 1. Plavecz Andrea 62 km; muškarci: 1. Uglješa Nikolić 65 km, 2. Dalibor Jovičić 53 km, 3. Nikola Kosanović 51 km; ekipno: 1. Run For Your Life (Szabó Ádám, Sándor Máté, Miloš Miladinov) 76 km.

12-očasovni ultramaraton - žene: 1. Makai Viktória 127 km, 2. Szilágyi Szvetlana 114 km, 3. Madarász Puskás Karolina 105 km;  muškarci: 1. Lukács Albert 120 km, 2. Igor Vojnić Zelić 117 km, 3. Bakó Gábor 115 km; ekipno: 1. Šri čin moj – Maraton Team – ARK Trón (Mirko Dubovečak, Aleksandar Malagurski, Dejan Graovac, Dejan Kakonji) 125 km.

24-očasovni ultramaraton - žene: 1. Vajda Anita 185 km, 2. Dragana Tabaković 155 km, 3. Marina Nikolić 124 km;  muškarci: 1. Máthé Zoltán 180 km, 2. Miroslav Obradović 166 km, 3. Miroslav Pajić 158 km.

Kompletne rezultate možete da pogledate na sajtu Ultramaratonskog saveza Srbije.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3010
Povezane teme
ultramaraton ultramaratonski klub paligo palus igor vojnić zelić elvira janoši
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.