Komentara: 0
Pregleda: 3289

Uspešan nastup mladih hokejaša Spartaka na turniru u Beogradu

17.05.2016. u 13:13h
Izvor: Subotica.com
Hokej klub "Spartak" nastavio je sa svojim takmičenjima i aktivnostima čak i u toku sezone bez leda, nastupom na međunarodnom turniru u Inline hokeju sa svojim selekcijama U10 i U12, kao i sa svojim devojčicama u sklopu ekipe Girls Serbia.
Uspešan nastup mladih hokejaša Spartaka na turniru u Beogradu

Prvog dana proteklog vikenda u Beogradu je održan je međunarodni turnir za U10 i U12 selekcije na kojem je učestvovalo ukupno 11 ekipa (u obe kategorije). Na turniru su pored subotičkog Spartaka učestvovali i Vukovi iz Sarajeva, kao i ekipe Girls Serbia (u selekciji U12), kao i ekipe NS Stars (Novi Sad) i ekipe domaćeg Partizana (po dve ekipe u obe kategorije).

Ukupno je odigrano 25 utakmica na turniru (10 utakmica u selekciji U10 i 15 utakmica u selekciji U12), a na njima je Spartak imao učinak 8/9, što je bilo dovoljno za 2. mesto u selekciji U10, odnosno 1. mesto u selekciji U12.

Ekipa Girls Serbia (sastavljena od devojčica iz Subotice, Novog Sada i Beograda) je nastupila samo u "starijoj" kategoriji (U12) i na 5 odigranih utakmica je uspela da zabeleži 3 pobede i 2 poraza, što je bilo dovoljno za odlično 3. mesto u konkurenciji 6 ekipa. Više od polovine ekipe su činile devojčice iz subotičkog Spartaka.

Sve utakmice su bile vrlo interesantne i protkane kvalitetnim potezima svih učesnika, a najbolja partija je viđena na samom kraju turnira, kada su se u selekciji U12 sastale do tada neporaženi Spartak i Partizan 1. U izuzetno neizvesnoj i dramatičnoj utakmici na kraju su pobedu uspeli da izvojevaju subotički plavo-beli rezultatom 3:2, čime su zasluženo osvojili 1.mesto na ovom turniru.

Sastav HK Spartak U10: Sabo Rac Albert, Kuntić David, Pećerić Slaven, Kukaras Luka, Rac Sabo Hanna, Bem Karlo i Benčić Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš.

Sastav HK Spartak U12: Đukanović Luka, Pećerić Petar, Kostić Luka, Kiš Matej, Sabo Rac Maksim, Herbatin Oliver, Šandor David i Feher Čongor. Treneri: Brestovac Uroš i Šandor Žolt

Girls Serbia: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Sekulić Elena, Vaštag Ivett, Miklenović Mellanija (iz HK Spartak), Radović Jana (HK Vojvodina), Velček Milica i Vrhoci Valentina (HK C.Zvezda) i Ilić Dana (HK Partizan). Trener: Brestovac Uroš

Već narednog vikenda Spartak će imati nove nastupe sa svojim selekcijama u hokeju na rolerima, ovaj put ekipa U12 na međunarodnom turniru u Budimpešti, dok će seniori otputovati u Beograd na turnir u sklopu Prvenstva Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3289
Povezane teme
hokej klub spartak hokejaši spartaka hokej na rolerima inline hokej hokejaški klub spartak
Komentarisanje ove vesti nije moguće.