Komentara: 3
Pregleda: 2125

Uspešan nastup atletičarki Spartaka uz 7 osvojenih medalja na finalu Kupa Vojvodine

01.09.2015. u 11:02h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, u organizaciji Atletskog kluba "Vojvodina" održano je finale Kupa Vojvodine za starije juniorke i juniore (1996-1997 godište) u okviru Kupa Srbije na kojem su učestvovali i ostvarili mnogo odličnih rezultata i plasmana atletičarke i atletičari subotičkog AK "Spartak".
Uspešan nastup atletičarki Spartaka uz 7 osvojenih medalja na finalu Kupa Vojvodine

Po tropskom vremenu, bez daška vetra, atletičarke i atletičari Spartaka pokazali su da su i pored izuzetno mepovoljnih vremenskih uslova za treniriranje uspeli da održe vrlo visok nivo forme i da čak poboljšaju svoje najbolje rezultate i lična ostvarenja u izuzetno jakoj konkurenciji.

Na finalu Kupa Vojvodine najveći uspeh su ostvarile Jovana Ilić (1997) i Luna Vodana Jović (1998) koje su zajedno osvojile 7 medalja.

Jovana Ilić je pobedila u trci na 100m sa ubedljivih  12.51 ostvarila prvo mesto i plasman na finale kupa Srbije. U istoj disciplini Luna Vodana Jović je podelila sa još dve takmičarke 3 mesto sa rezultatom 13.11 u disciplini koja je njena pomoćna disciplina i na dobrom je putu da se kvalifikuje i za finale kupa Srbije. Mlađahna takmičarka  Spartaka Savanov Bojana (1999) je zauzela sedmo mesto sa rezultatom 13.21 i pokazala da se dobro oporavlja od povrede koja ju je mučila gotovo tokom čitave sezone.

Aljoša Mandić (1997) je u trci na 100m ostvario 11.61 i ostvario četvrto (4) mesto u žestokoj borbi do same linije i pokazao da uz određena poboljšanja može da ostvari izuzetbe rezultate tokom ove i sledeće sezone.

Kenjereš Valentina (1997) je nastupala u disciplini 400m i zabeležila odličnih 1.03:16 i zauzela drugo mesto u izuzetno uzbudljivoj trci i najverovatnije obezbedila mesto u finalu kupa Srbije.

Lajko Fani (1997) je po visokoj temperaturi prvog dana takmičenja istrčala 1500m za 6:19,96 i zauzela 3. mesto verovatno mesto u finalu kupa Srbije

Na kraju prvog dana ženska štafeta Spartaka u sastavu Kenjereš - Jović - Savanov - ilić je u trci na 4x100m, kakva se trči samo nekoliko puta u životu, u neverovatnoj borbi do same linije ostvarila rezultat 50.09 pobedivši štafetu atletskog kluba "Vojvodina" i kvalifikovala se za finale kupa Srbije.

Drugi dan je doneo još nekoliko izuzetnih ostvarenja:

U trci na 400m sa preponama Luna Jović je ostvarila novi lični rekord u vremenu 1.04:63 u svojoj prvoj trci u ovoj disciplini ove godine i u AK "Spartak" očekuju da će na finalu kupa Srbije ostvariti vrlo dobar rezultat.

U trci na 200m za devojke Ilić Jovana je ostvarila pobedu u vremenu 25.59, kvalifikovala se za finale kupa Srbije.

U skoku u dalj za devojke Luna Jović je u najjačoj konkurenciji učesnica balkanskih i svetskih takmičenja osvojila treće mesto u dužini novog ličnog rekorda 5.38 odrazivši se gotovo 30 centimentara ispred odrazne daske i u klubu se nadaju da će podesiti nišanske sprave i ostvariti puni potencijal skoka.

U trci na 4x400m za devojke štafeta Spartaka je u sastavu Lajko - Kenjereš - Savanov - Jović plasirala se na 3. mesto.

Finale kupa Srbije za juniorke i juniore će se održati za nepune dve nedelje (12. i 13. septembar) i u subotičkom AK se nadaju da će njihovi takmičari ostvariti uspehe kao što su to uradili i tokom prethodnog takmičenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2125
Povezane teme

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.