Komentara: 0
Pregleda: 2106

Uspešan nastup atletičarki Spartaka na finalu Kupa Srbije za starije juniorke i juniore

15.09.2015. u 12:09h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda na Gradskom atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održano je finale Kupa Srbije za starije juniorke i juniore u atletici na kojem je učestvovao i AK "Spartak" i u izuzetno jakoj konkurenciji uspeo da ostvari ekipno 5. mesto, ali i nekoliko titula pobednica Kupa i još nekoliko postolja u pojedinačnoj konkurenciji.
Uspešan nastup atletičarki Spartaka na finalu Kupa Srbije za starije juniorke i juniore

Na  takmičenju na kome se  okupilo preko 40 atletskih klubova i preko 240 atletičarki i atletičara do 19 godina starosti ( 1996 i 1997 godina rođenja i mlađe) iz cele Srbije i koje je održano po prijatnom kasno letnjem vremenu sa nešto vetra koji je zapravo više pomagao nego ometao takmičenje ekipe Spartaka sastavljena od četiri juniorke, a koja je ostvarila pravi podvig i u izuzetno jakoj konkurenciji velikih i finansijski i po opemljenosti daleko moćnijih klubova iz cele Srbije uspela da ostvari 5. mesto ekipno ali i nekoliko titula pobednica kupa i još nekoliko postolja u pojedinačnoj konkurenciji.

Još veći nivo ovom rezultatu daje činjenica da je svaka od učesnica prošla kroz oštri prvi krug kvalifikacija kroz koji je odabrano samo po 12 najboljih takmičarki u svakoj disciplini te je svaka pobeda u ovako elitnoj konkurenciji utoliko veća.

Najveći uspeh ostvarile su Luna Vodana Jović (1998) i Jovana Ilić (1997) u pojedinačnoj konkurenciji, ženske štafete 4x400 i 4x100, kao i Valentina Kenjereš (1997) i Bojana Savanov (1999) koja je učestvovala u obe štafete.

Luna Vodana Jović je pobedila u izuzetno zahtevnoj i kompleksnoj trci 400m prepone, koja je njena sporedna disciplina ali u kojoj je pobedila sa izuzetnim rezultatom od 1.04:41 ostavivši najbližu protivnicu iza sebe za oko 5 sekundi. Ovo je bio drugi put ove godine da je Luna trčala ovu disciplinu i pokazala je da ona može da joj predstavlja odličnu dodatnu disciplinu.

Uspešan nastup atletičarki Spartaka na finalu Kupa Srbije za starije juniorke i juniore

U svom drugom pojedinačnom nastupu Luna Vodana je u skoku u dalj popravila za 20 cm svoj lični rekord i dostigla je skok od 5,57mi zauzela je treće mesto u konkurenciji dve osvajačice medalja na juniorskim balkanijadama i pokazala ogroman potencijal za atletski višeboj.

Jovana Ilić (1997) je osvojila 4. mesto u izuzetno borbenim trkama na 200m sa odličnim rezultatom 25.62 i 100m sa razultatom 12.52 i pokazala da spada u sam vrh srpskog sprinta.

Ženska štafeta 4x400, u sastavu Kenjereš - Ilić - Savanov - Jović pobedila je sa gotovo 60 metara prednosti drugoplasiranu štafetu i to u izuzetno respektabilnom vremenu od 4.01:16. U ovoj trci je došla do izražaja sva snaga subotičke škole ženskog sprinta koja sada već nekoliko decenija stalno izbacuje nove i nove reprezentativne sprintere kao što je to bio slučaj i u ovoj izuzetno uspešnoj sezoni.

Štafeta 4x100 u sastavu Kenjereš - Jović - Savanov - Ilić je u vremenu 50.38 zauzela 2. mesto iza štafete Crvene zvezde u izuzetno dramatičnoj trci.

Osim ovih rezultata Valentina Kenjereš je osvojila 6. mesto u trci na 400m u vremenu najboljeg ovogodišnjeg rezultata pokazavši da se vratila iz povrede koja ju je mučila gotovo cele sezone i najavila odlične rezultate sledeće sezone.

Iz Atletskog kluba "Spartak" ističu da je ovo takmičenje bilo pravi šlag na tortu vrlo uspešne sezone njihovih mladih atletičarki koje sada ulaze u pripreme za sledeću sezonu u kojoj ih očekuju veliki i važni izazovi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2106
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.