• Pregleda: 5050

Uspešan nastup atletičara Spartaka na Prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu

U utorak u Novom Sadu održano je prvenstvo Vojvodine u atletici za starije juniore i juniorke na kojem su nastupili atletičari iz Subotice, postigavši pri tome vrlo zapažene rezultate. Luna Vodana Jović je osvojila prvo mesto na 400m, Jovana Vukas je bila najbolja na 100m, dok je Aljoša Mandić u svojoj uzrasnoj kategoriji bio drugi na 100m.
Uspešan nastup atletičara Spartaka na Prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu

Na stadionu Karađordje u Novom Sadu osim atletičarki i atletičara iz Vojvodine i Srbije učestvovali su i takmičari iz drugih država regiona. Po kišnom, prohladnom i vetrovitom vremenu atletičarke i atletičari AK "Spartak "iz Subotice su postigli odlične rezultate i plasmane.

Luna Vodana Jović (1998) je u svojoj prvoj trci ove godine na otvorenom u svojoj glavnoj disciplini 400m istrčala odličan rezultat za prvu trku 58.16 sekundi i osvojila titulu šampiona Vojvodine. Uprkos jakom vetru, kišici koja je rominjala Luna je pokazala da su se isplatile pripreme sa reprezentacijom Srbije u prethodne dve sedmice i pokazala je da spremno čeka velike takmičarske izazove u nadolazećoj takmičarskoj sezoni.

Jovana Vukas (2001) je u trci na 100m, iako nekoliko godina mlađa od konkurencije, osvojila  titulu šampionke Vojvodine rezultatom 13.21 i pokazala svu raskoš svog sprinterskog talenta.

Aljoša Mandić (1997) je u izuzetno neizvesnoj trci na 100m za starije juniore zauzeo drugo mesto rezultatom 11.81 i pokazao da ima izuzetan potencijal da u budućnosti ostvari još bolje rezultate.

Atletičare Spartaka očekuju novi takmičarski izazovi već za vikend kada će učestvovati na tradicionalnim mitinzima u Zagrebu i Senti, kao i na prvenstvima i Kupovima Srbije krajem maja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.