Komentara: 2
Pregleda: 4484

Uspeh učenika Hemijsko - tehnološke škole na Republičkom takmičenju

01.06.2013. u 16:53h
Izvor: SuMedija
Učenici Hemijsko-tehnološke škole ostvarili su uspeh na XIV Republičkom takmičenju učenika iz oblasti proizvodnje i prerade hrane. Na takmičenju, čiji je domaćin bila Mlekarska škola sa Domom učenika „Dr Obren Pejić“ u Pirotu, učestvovali su učenici 31 srednje škole iz Srbije.
Uspeh učenika Hemijsko - tehnološke škole na Republičkom takmičenju

Hemijsko-tehnološku školu iz Subotice predstavljali su: Suzana Ovari III-5 (proizvođač prehrambenih proizvoda), Teodora Tokodi III-4 (pekar) i Eleonora Garzo IV-2 (prehrambeni tehničar).

Prvog dana takmičenja takmičari su rešavali test iz teorijskog dela, a drugog dana odvijao se praktični deo u okviru kog su proizvođači prehrambenih proizvoda imali zadatak da precizno odmere i doziraju jogurt u odgovarajuću ambalažu. Pekari su pripremali četvorostruku pletenicu od kvasnog testa! Prehrambeni tehničari su u laboratoriji određivali peroksidni broj jestivog ulja. Eleonora Garzo bila je najuspešnija od ukupno 24 takmičara profila prehrambeni tehničar na praktičnom delu takmičenja. U ukupnom plasmanu, Suzana Ovari i Eleonora Garzo osvojile su drugo mesto, a Teodora Tokodi je zauzela sedmo.

Tim profesora-mentora i pratilaca učenika, uz direktoricu Iboljku Đokić, činili su: Vasilija Lečić, Imre Mešter, Gabrijela Korom i Zita Bunford.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4484
Povezane teme

hemijska škola

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.