Komentara: 3
Pregleda: 9064

Uspeh učenica Osnovne baletske škole iz Subotice

22.06.2017. u 12:12h
Izvor: Subotica.com
Učenice Osnovne baletske škole "Raičević" iz Subotice, uspešno su položile prijemne ispite za srednje škole u našoj zemlji i inostranstvu. Tokom ove nedelje, Baletska škola izvešće i završni koncert.
Uspeh učenica Osnovne baletske škole iz Subotice

Učenica Osnovne baletske škole, Jelena Milošev primljena je u Rusku baletsku školu u Londonu, u kojoj rade solisti Boljšoj baleta, za koju je dobila deo školarine i stipendiju. Takođe, Milošev je primljena kao četvrta na rang listi u Srednju baletsku školu "Lujo Davičo" u Beogradu, od ukupno 35 devojčica koje su konkurisale za upis.

Ona je ušla i u izbornu klasu od 20 učenika, koji će imati priliku da prisustvuju časovima letnje škole Akademije princeze Grejs Keli u Monte Karlu, za koju će imati priliku da polaže audiciju. 

Uspeh učenica Osnovne baletske škole iz Subotice

Njena vršnjakinja, Mina Horvat, položila je prijemni za Internacionalnu baletsku školu u Minhenu, a od 12 devojčica koje su konkurisale u Novom Sadu, primljena je u klasu od šest učenika.

U Internacionalnu baletsku školu u Minhenu, primljena je i Jovana Vuković, koja se tamo nalazi od marta ove godine.

Učenice Anja Puškarev, Iva Vojinović, Sofija Kozarić i Petra Gubičak, od 30. juna imaće priliku da budu u školi Rozela Hajtover u Kanu, gde će pohađati nastavu.

Uspeh učenica Osnovne baletske škole iz Subotice

PREMIJERA "PLAVE PTICE" - Povodom petogodišnjice postojanja Dramskog studija "Raičević", stručni kadar škole odlučio je da napravi predstavu zajedno sa učenicama baletske škole. Premijera završne predstave biće odigrana 27. juna, u Dečjem pozorištu (16 i 19 časova).

"Plava Ptica" je delo Morisa Meterlinka, dobitnika Nobelove nagrade za književnost 1911. Napisana je 1908. godine i predstavlja manifest simbolizma, u kojem dvoje siromašne dece u potraži za Plavom pticom sreće, prolaze kroz razne avanture.

Završni koncert Osnovne baletske škole "Raičević" održaće se 24. i 25. juna, na sceni Jadran Narodnog pozorišta, s početkom u 19 časova.

Stečeno znanje i veštine izvođenja, prikazaće deca od najmlađeg uzrasta, bebe balerine, pa sve do malih maturanata baletske škole.

Prvi deo koncerta biće predstavljen kao divertisman sa varijacijama iz celovečernjih baleta, dok će u drugom delu programa publika moći da uživa u baletu Silfide Federika Šopena. Balet je rađen prema motivima originalne koreografije Mihaila Fokina, dok su deonice za malu decu prilagođene njihovom uzrastu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 9064
Povezane teme

baletska škola raičević

baletska predstava

balet

uspeh na prijemnim ispitima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.