Komentara: 0
Pregleda: 1886

Uspeh studenata Visoke tehničke škole na takmičenju iz informacione bezbednosti

15.04.2021. u 17:29h
Izvor: Subotica.com
Uspeh studenata Visoke tehničke škole na takmičenju iz informacione bezbednosti

Visoka tehnička škola strukovnih studija je partner na "Information Security Services Education in Serbia" međunarodnom projektu, kroz koji su na nekoliko visokoškolskih ustanova u našoj zemlji osmišljeni novi studijski programi, akademski predmeti i osnovane laboratorije, zahvaljujući kojima će studenti sticati teorijska i praktična znanja iz oblasti informacione bezbednosti.

U okviru ovog projekta, krajem marta održano je onlajn SCC (Serbian Cybersecurity Challenge 2021) takmičenje na koje su se prijavila 93 studenta visokih škola i fakulteta iz Subotice, Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša i Podgorice. 

Studenti su preko Avatao platforme rešavali zadatke iz oblasti etičkog hakovanja, odnosno iz veb hakovanja, kripto hakovanja i reverznog inženjeringa. U finale su se plasirala 52 studenta, od kojih 13 čine studenti Visoke tehničke škole. Studenti VTŠ-a su po broju ostvarenih poena bili visoko rangirani.

Uspeh studenata Visoke tehničke škole na takmičenju iz informacione bezbednostiFinale takmičenja trebalo bi da se održi u septembru u Beogradu, kada će se takmičenje odvijati u timovima. Subotički studenti biće raspoređeni u četiri tima.

Visoka tehnička škola je ovim projektom nabavila i savremenu opremu i opremila laboratorije koje će se koristiti u nastavnom procesu na master strukovnim studijama iz informacionih tehnologija, koje su trenutno u fazi akreditacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1886
Povezane teme

visoka tehnička škola

visoka tehnička škola strukovnih studija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.