Komentara: 2
Pregleda: 2403

Uspeh ekipa Crvenog krsta Subotica na državnom takmičenju

13.09.2018. u 13:12h
Izvor: TV Subotica
Ekipe podmlatka i omladine Crvenog krsta Subotica osvojile su drugo mesto na državnom takmičenju Crvenog krsta Srbije u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja, koje je održano proteklog vikenda u Beogradu.
Uspeh ekipa Crvenog krsta Subotica na državnom takmičenju

Na državnom takmičenju ekipa Crvenog krsta, učestvovalo je po 15 ekipa prve pomoći u kategorijama podmlatka i omladine i 13 ekipa u realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja. Ekipe podmlatka i omladine iz Subotice, bile su među najmlađima na ovom takmičenju. Tim pre je veći i uspeh koji su ostvarile.

- Nas je šest u ekipi, sve smo devojke i trebalo nam je celo leto da bismo se spremile za takmičenje. Bila nam je velika čast što smo predstavljale našu organizaciju i bile smo presrećne i zadovoljne. Ovo je bio drugi put da se takmičimo na državnom nivou, prošle godine smo bile treće, a ove godine druge - rekla je Martina Tot Kiralj, kapiten ekipe podmlatka prve pomoći Crvenog krsta Subotica.

Uspeh ekipa Crvenog krsta Subotica na državnom takmičenju

Da osvojeno drugo mesto u državi nije mala stvar, poručio je Aleksandar Petrić, kapiten ekipe omladine prve pomoći Cvrenog krsta Subotica, dodajući da je to veliki uspeh za njega kao kapitena, za ekipu i celu organizaciju.

- U ekipi nas ima šestoro, a čine je kapiten, dva čistača i tri tehničara. Za ovo takmičenje smo počeli da se spremamo kada smo prošli na pokrajinskom takmičenju, koje se održalo 2. juna u Kovinu i tada smo se spremali intenzivno i gotovo celo leto za državno takmičenje koje je sada iz nas - objasnio je Petrić.

Ekipe prve pomoći Crvenog krsta Subotica, kontinuirano se pripremaju godinama unazad. Poslednje četiri godine, pripreme su nešto drugačije, što ovogodišnji rezultati i pokazuju, istakao je dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotica.

- Moram da napomenem da je Crveni krst Subotica ove godine bila jedna od retkih organizacija u Srbiji koja je imala svoje predstavnike u sve tri kategorije koje su izborile učešće na državnom takmičenju. To su prva pomoć u kategoriji omladine i podmlatka, a po prvi put smo na državnom takmičenju imali i predstavnike iz realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja. Mogu da kažem da se dugogodišnji rad sa ekipama i njihovo odricanje, jer je mnogo toga uloženo, a pre svega njihovog vremena i truda, isplatio i mislim da su ekipe i kao sama organizacija zadovoljne osvojenim plasamanom - istakao je dr Trajković.

Uspeh ekipa Crvenog krsta Subotica na državnom takmičenju

Pored pehara i zahvalnica, ekipe našeg grada dobile su i dva automatska eksterna defibrilatora, koji će poslužiti za bolju obuku iz prve pomoći. Takmičenje je ove godine organizovano na Svetski dan prve pomoći, pod sloganom "Otkrijte heroja u sebi, naučite prvu pomoć". Ovo je najveća i najmasovnija manifestacija koju Crveni krst Srbije organizuje svake godine i okupila je više od 700 volontera iz cele zemlje.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2403
Povezane teme

takmičenje u pružanju prve pomoći

crveni krst subotica

takmičenje iz pružanja prve pomoći

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.