Komentara: 1
Pregleda: 9569

Uslovi u studentskom domu

26.09.2011. u 22:01h
Izvor: RTV City
Uslovi u studentskom domu

Studentski dom u Subotici ove godine primiće 206 novih stanara, odnosno studenata, što je za 10 odsto više nego prethodne. Svi studenti koji borave u jednom od dva doma u Subotici, ove godine imaće mogućnost da plaćaju usluge doma preko automata uz pomoć kartica, kao i da se na konkurs za dom prijavljuju put interneta. Studenti dom u Subotici takođe omogućava i studentima sa privatnih fakulteta, ili studentima koji su na samofinansiranju prijavu na konkurs za boravak u domu, čija je cena u tom slucacju 5 hiljada 500 dinara.

Nataša Popović je na trećoj godini Ekonomskog fakulteta. Već dve godine boravi u ovom studentskom domu i kaže da je zadovoljna uslovima. Nataša se sa svojim cimerkama ove godine preselila na treći sprat doma, koji je prošle godine renoviran, tako da im je sada boravak u domu još komforniji.

Prethodnih godina radilo se na uređivanju doma, pa je tako renoviran treći i četvrti sprat. Sada se na tom spratu nalaze uglavnom oni stariji studenti. Iako ove godine nisu rađeni nikakvi građevinski radovi, sa poboljšavanjem uslova za život studneta se nastavilo na drugi način.

Studentski dom raspolaže sa 700 mesta i gotovo sva mesta biće popunjena. Ono po čemu se razlikuje ovaj studentski dom od onih u Novom Sadu, jeste što nudi tzv. ekonomsku cenu, što podrazumeva, da se na konkurs za dom mogu prijaviti i učenici koji nisu na ekonomskom fakultetu, oni koji su godinu ponavljali, odnosno oni koji nisu na budžetu države.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 9569
Povezane teme

studenti subotica

studentski dom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.