Komentara: 12
Pregleda: 6570
Foto

Uskoro završetak radova na kružnom toku na Makovoj sedmici

30.10.2015. u 15:58h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Jene Maglai i Balint Juhas, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, obišli su danas radove na izgradnji kružnog toka na Makovoj sedmici, koji trebalo bi da budu završeni već naredne nedelje i nedavno asfaltiranu ulicu Deže Kostolanji u MZ Hajdukovo.
Uskoro završetak radova na kružnom toku na Makovoj sedmici

Meštane Makove sedmice najviše će obradovati vest da će kružni tok na raskrsnici ulica 51. divizije i Majšanskog puta biti gotov, te da neće morati više da koriste improvizovanu obilaznicu.

- Ovo je jedna od većih investicija lokalne samouprave po pitanju asfaltiranja ove godine, a sredstva od nepunih 14 miliona dinara za realizaciju zajednički su obezbedili lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za privredu – podsetio je gradonačelnik Jene Maglai. - Izvinjavam se svim građanima koji su imali problema sa saobraćajem zbog izvođenja radova. Radovi su trajali malo duže jer smo postavljali i kanalizacione i vodovodne cevi.

Ovaj kružni tok je jedan od ukupno sedam, koliko je ove godine finansirao Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

- Uverio sam se da je lokalna samouprava na pravi način upotrebila sredstva od 7.5 miliona dinara koje je izdvojio naš sekretarijat – istakao je Balint Juhas. - Ove godine smo raspisali konkurs za povećanje bezbednosti u saobraćaju, kao savremeni vid regulacije saobraćaja, koji ima manje troškove realizacije i estetski je opravdano.

Zadovoljni su i stanovnici ulice Deže Kostolanji jer je i drugi deo saobraćajnice dobije asfalt. Dužina ulice je oko kilometar i po, prvi deo asfaltiran pre deceniju i po sredstvima iz mesnog samodoprinosa, dok je drugi deo pokriven asfaltom ove godine, udruženim sredstvima NIS-a i lokalne samouprave. Radovi su koštali ukupno 8,5 miliona dinara.

- Posebno je bilo teško zimi gde je, posle obilnijih padavina bio veliki problem sa saobraćajem. Sada će biti mnogo lakše – Ištvan Haško, predsednik MZ Hajdukovo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 6570
Povezane vesti
Povezani albumi
Povezane teme
makova sedmica jene maglai kružni tok u subotici
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.