• Pregleda: 4530

Uskoro skrining na depresiju

Uskoro skrining na depresiju

Trideset odsto pacijenata koji dođu kod lekara opšte prakse ima neki oblik depresije, rezultati su pilot istraživanja koje je sprovedeno pod okriljem Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Kako bi se utvrdio stvaran broj onih koji pate od nekog oblika depresije, do kraja godine biće uveden skrining na depresiju.

Novim kadrovskim planom Ministarstvo zdravlja predvidelo je da bi svaki dom zdravlja trebalo da dobije po jednog psihijatra, što će rasteretiti Odeljenje psihijatrije Opšte bolnice i omogućiti izmeštanje iz ustanova onih bolesnika, koji prema zdravstvenim kriterijumima mogu da nastave život u svojim porodicama.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

8
luka Odgovori
Baš se pitam šta je razlog tako poražavajućih rezultata ??????
ruza Odgovori
Zalosno! Do cega smo stigli od ovog,,dobrog,,zivota, sve nas je vise i vise koji tesko mozemo bez depresiva.
Mister No Odgovori
Nedavno je pisalo u novinama da smo po američkom ispitivanju najsamouvereniji narod na svetu,pa kako onda ovo,depresija i ostalo?I nebeski narod je podložan zemaljskim problemima?
kalimero Odgovori
"Studenti kažu da su svesni da će prave muke nastati tek kada ostvare svoj cilj i završe fakultet, s obzirom na nezaposlenost u zemlji "... "Trideset odsto pacijenata koji dođu kod lekara opšte prakse ima neki oblik depresije", ... Ove rečenice bi trebale postati sastavni deo novopodignutih optužnica, pa da se utvrdi ko je za šta odgovoran i da se krene sa nalaženjem rešenja za ovakvu situaciju, a ne da se govori da smo svi krivi... da ne praštamo ničiji uspeh i sl. .... Ovo je njihov uspeh!!!
cika Odgovori
Opste poznat narodni lek: NETREBA TRPETI. Ili u prevodu treba izbaciti iz sebe sve sto vam smeta, sto vas muci. Ne Psihijatru reci, da me neshvatite pogresno. Treba recici onom ko vas omalovazava, ugrozava, ugnjetava, treba reci onom zbog koga se tako osecate, zbog koga nemozete dostojanstveno ziveti, treba uzvratiti. Kod nas je to vec u pitanju genetski-nasledni faktor da sve trpimo zato tako i prolazimo. Ljudi probudite se, nemojte vise trpeti to je najgora bolest, od toga se najvise razboljevamo!
Sloba Odgovori
Domovi Zdravlja bi trebali da zapošljavaju po jednog psihologa a ne psihijatra.Psihijatri samo truju pacijente raznim antidepresivima i anksioliticima,koji imaju niz štetnih dejstava na čitav organizamPsihijatri ne leče uzrok bolesti,stanja,već posledice,pretvaraju ljude u zombije.....
Pitam se Odgovori
A ko é da pravi skrining lekara na depresiju,koji leče "pacijente"?
andi Odgovori
Nazalost nasi psihateri samo gledaju na pare i sa lekovima uniste organizam'I ne pomogne da se probleme resi bez lekove'
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.