• Pregleda: 3638

Uskoro sastanak mešovite srpsko-mađarske komisije

Posle četiri godine, ponovo je oživela Međuvladina mešovita komisija za manjine Srbije i Mađarske, koja je nedavno imala neformalni sastanak, a uskoro će se i zvanično sastati predstavnici srpske zajednice u Mađarskoj i mađarske u Srbiji.
Uskoro sastanak mešovite srpsko-mađarske komisije

Na neformalnom sastanku u Segedinu o daljim aktivnostima komisije razgovarali su Nenad Ivanišević, kopresedavajući sa srpske strane i Ferenc Kalamar, kopresedavajući sa mađarske strane.

- Međuvladina komisija je veoma važna za položaj srpske nacionalne manjine u Mađarskoj i mađarske u Srbiji, a nama su obe zajendice podjednako važne, jer želimo da pokažemo da Vlada brine o svim našim sunarodnicima ma gde živeli i svim našim građanima , bez obzira na nacionalnu pripadnost – objašnjava Nenad Ivanišević. - Predstavnici srpske nacionalne manjine iz Mađarske, kao i predstavnici mađarskog naroda iz Srbije, biće u delegacijama koje će učestvovati na zvaničnom sastanku.

Slede razgovori sa predstavnicima Srba u Budimpešti, ali i sa predstavnicima Mađarskog nacionalnog saveta i Ištvanom Pastorom, predsednikom Skupštine Vojvodine, koji će biti deo srpske komisije jer oni najbolje mogu da pomognu interesima mađarske zajednice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
AlwaysUltra Odgovori
Nekim ljudima dozivotno po nekoliko funkcija odjednom , a nekim ljudima (jednakog ili veceg obrazovanja) uslovljavanje socijalne "pomoci'' od 7000 dinara mesecno !!

To je valjda vrhunac ''svedskog socijalizma'' koji ovde i dalje ima ogroman broj glasaca !!
brzi Odgovori
kakva je to komisija koja zaseda i ozivljava svoj rad svake 4 god.a u medju vremenu nema ko da npr .resi problem medju madjarima koji su se zavadili upravo zato sto smatraju da nisu adekvatno zastupljeni u nacionalnom savetu i da je taj savet pod uticajem vms partije a ne da brane i ostvaruju interese svih madjara.
Ilonka Odgovori
U jeee bas ste nas obradovali! Setili ste se???
Zorkas Odgovori
Oceli postavljati dvojezicne table i preko .?
punisher Odgovori
opet ovaj Ivanisevic ... izmislja i pravi probleme i posle ih kao resava za dobre pare. cista prevara sto radi zajedno sa vulinom
student Odgovori
Krajnje je vreme da Srbija koriguje svoju politiku prema nacionalnim manjinama po ugledu na članice EU iz našeg regiona , poštujući princip reciprociteta.
kojot Odgovori
"веру за вечеру"...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.