• Pregleda: 4941

Uskoro rekonstrukcija raskrsnica

Uskoro rekonstrukcija raskrsnica

Radovi na kružnom toku u Ivana Antunovića trebalo bi da budu završeni za par dana. U toku je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju raskrsnica na Segedinskom i Beogradskom putu.

U Direkciji za izgradnju grada objašnjavaju da je u planu rekonstrukcija semafora i da će se do kraja godine znati tačna predračunska vrednost za projekat koji podrazumeva i uvođenje zelenog trepćućeg svetla.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
bukin Odgovori
Po mom skromnom ubedjenju jako je kriticna raskrsnica ulica Maksima Gorkog i Brace Radica.
Ako samo jedno vozilo skrece u B. Radica cela kolona vozila ceka.
CIRINELA Odgovori
Kad pričamo o raskrsnicama i rešenjima koja godinama prave neviđeni haos u saobraćaju u Subotici to su :

1. Raskrsnica Maksima Gorkog i Braće Radića. Vozila iz pravca Hotela Patrije kad skreću u Braće Radića prave saobraćajni kolaps. Rešenje je zabraniti skretanje.
2. Raskrsnica Đure Đakovića i Maksima gorkog - raskrsnica kod nove opštine. Oko 12 – 13 časova stvara se nepregledna kolona koja u nekim intervalima doseže do Higijenskog Zavoda. Rešenje je zabraniti skretanje iz druge trake iz ulice Đure Đakovića ka podvožnjaku i drugačije regulisati prolaz vozila u špicevima. Dovoljno je jedno jedino vozilo u toj traci da napravi haos svojim skretanjem ka podvožnjaku.
3.Kod MUP-a skretanje u ulicu Boze Šarčevića iz pravca Palić. Dovoljnoi je samo jedno vozilo da skreće u tu ulicu i nastaje nepregledna koloina u toj traci. Rešenje : zabraniti skretanje.
lakumity103 Odgovori
Uvek neka izmišljotina samo da bi se uzeli novci a korist od celog proekta će imati samo nekolicina. Zar nije na velika zvona uvedeno ograničenje brzine u gradu na 50 km u kombinaciji sa obavezno celodnevnim upaljenim svetlima i nezaobilaznim sig.pojasom (apsurd u gradu). Dali je moguće da će trepćuće zeleno "još" doprineti sigurnosti u saobraćaju. Možda to zeleno-trepćuće- spreči lokalne bosove da koriste mobilne tel. u toku vožnje.
bukin Odgovori
@CIRINELA:Dobro ste uocili problem ali se ne slazem da se zabrani skretanje.Upravo je sustina u rekonstrukciji. Treba dodati jos jednu traku samo za skretanje kao sto je to ,recimo, kod Patrije.
urban Odgovori
Nije problematicna samo raskrsnica sa B.Radic, saobracaj u celoj toj ulici NIJE UREDJEN.
Vozi se preko 100/h i danju a pogotovu nocu, nisu izgradjeni pesacki prelazi, sleperi i autobusi unistavaju poplocanje....Velika je frekvencija saobracaja, jer u ulici ne postoji ni semafor niti bilo sta sto usporava saobracaj , pa mnogi radije projure ovom ulicom nego Sencanskim ili Beogradskim putem. Specificna podloga pri velikim brzinama pri ovoj frekvenciji saobracaja stvara veliku buku.
Zato molimo Direkciju da nadje resenje koje bi usporilo saobracaj i izgradi pesacke prelaze(deca koja prelaze put moraju zakoraciti na kolovoz,lose procenjuju udaljenost kao i brzinu vozila,a nesavesni vozaci im trube umesto da ih propuste.Rec je o deci iz OS S.Marinkovic 1-3. razred,tu su i stariji sugradjani koji prelaze kolovoz iduci na kvantasku pijacu.Preticanje u raskrsnicama je svakodnevna pojava u ovoj ulici.)
Ucinite vec nesto i pokazite da vam je bezbednost ucesnika u saobracaju STVARNO BITNA!!
lucky Odgovori
PA ZAR NAM NE OT5IMATE PARA DOSTA !?! KAKO KOJA VLADA TAKO NESTO OKO RASKRSNICA ... PA AJD DA SE RASKRSTIMO I DA POCNEMO I MI DA ZIVIMO ,
NE VRACAJTE NISTA ALI NEMOJTE VISE NI OTIMATI !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.