Komentara: 9
Pregleda: 5106

Uskoro novo Odeljenje pneumoftiziologije u Bolnici

25.09.2014. u 15:37h
Izvor: RTV City
Subotička Opšta bolnica uskoro će dobiti potpuno novo odeljenje pneumoftiziologije. Izgradnja nove zgrade pomenutog odeljenja rezultat je dobre saradnje lokalne samouprave i rukovodstva Bolnice, koja je prepoznala goruće probleme ove zdravstvene institucije.
Uskoro novo Odeljenje pneumoftiziologije u Bolnici

Tim povodom danas je potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije između predstavnika Bolnice i novosadskog preduzeća „DBA d.o.o.“, koje je na tenderu za odabir izvođača dala najbolju ponudu. Vrednost izrade projektno-tehničke dokumentacije je milion i 300 hiljada dinara, a početak izgradnje novog odeljenja za plućne bolesti očekuje se krajem ove ili početkom naredne godine.

Objekat odeljenja za pneumoftiziologiju koji se nalazi u polikliničkom delu Bolnice star je više od jednog veka, a poslednja rekonstrukcija urađena je sedamdesetih godina. Uslovi za rad lekara i osoblja, kao i za lečenje pacijenata su veoma otežani, s toga je neophodna izgradnja potpuno nove zgrade. Značajna sredstva za izradu dokumentacije izdvojila je lokalna samouprava grada Subotice.

Prema rečima direktora Bolnice dr Gorana Bićanina, nakon izrade plana izgradnje neophodno je apliciranje da li kod pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja ili Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za dobijanje za sredstva za izgradnju objekta, kao i za nabavku neophodne opreme koje bi prema prvim procenama koštalo oko milion evra.

Uskoro novo Odeljenje pneumoftiziologije u Bolnici

Projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju nove zgrade Odeljenja za pneumoftiziologiju izradiće novosadsko preduzeće „DBA d.o.o.“ koje ima iskustvo u izgradnji zdravstvenih objekata.

U planu je da nova zgrada Odeljenja za plućne bolesti bude izgrađena na mestu vodotornja koji se nalazi u dvorištu Bolnice. Njena površina iznosila bi oko 1100 kvadratnih metara.

Njenom izgradnjom poboljšali bi se uslovi lečenja plućnih bolesnika, kojih je u poslednje vreme sve više, a omogućilo bi se da se u subotičkoj Bolnici pacijentima rade i određene dijagnostičke metode koje zbog sadašnjeg stanja moraju da vrše u Institutu za plućne bolesti u Novom Sadu. Grad Subotica je u poslednjih godinu dana za potrebe Bolnice iz budžeta izdvojio više od 10 miliona dinara.

Izvor: RTV City
Potpisivanje ugovora za izgradnju objekta za potrebe Odeljenja pneumoftiziologije Potpisivanje ugovora za izgradnju objekta za potrebe Odeljenja pneumoftiziologije Potpisivanje ugovora za izgradnju objekta za potrebe Odeljenja pneumoftiziologije Potpisivanje ugovora za izgradnju objekta za potrebe Odeljenja pneumoftiziologije Potpisivanje ugovora za izgradnju objekta za potrebe Odeljenja pneumoftiziologije Potpisivanje ugovora za izgradnju objekta za potrebe Odeljenja pneumoftiziologije Potpisivanje ugovora za izgradnju objekta za potrebe Odeljenja pneumoftiziologije Potpisivanje ugovora za izgradnju objekta za potrebe Odeljenja pneumoftiziologije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 5106
Povezane teme

Goran Bićanin

bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.