Komentara: 3
Pregleda: 2317

Uskoro novi krediti Fonda za razvoj poljoprivrede

25.09.2014. u 17:50h
Izvor: RTV Yueco
Subotički poljoprivrednici uskoro mogu očekivati raspisivanje novog kreditnog konkursa gradskog Fonda za razvoj poljoprivrede vrednog 14 miliona dinara. Konkurs će biti otvoren od 29. septembra do 13. oktobra, a sredstva po ovom konkursu će biti namenjena za kupovinu zemljišta i sadnog materijala. Ovo će biti 32. konkurs Gradskog fonda za razvoj poljoprivrede, koji je za deset godina postojanja kreditirao više od 430 poljoprivrednika sa više od 2,7 miliona evra.
Uskoro novi krediti Fonda za razvoj poljoprivrede

Prema rečima Ivana Budinčevića iz Fonda za razvoj poljoprivrede, poljoprivrednici će ove jeseni imati na raspolaganju 14 miliona dinara, s tim da će maksimalni pojedinačni iznos kredita biti ovoga puta povećan na milion i po dinara. On dodaje da su ostali uslovi ostali isti u odnosu na prethodne raspise – sredstva se odobravaju na četiri godine, s jednom godinom grejs perioda, kvartalnim otplaćivanjem rata i kamatnom stopom od dva odsto. Pored dosadašnjeg sredstva obezbeđenja – hipoteke prvog reda, u ovom konkursu za niže iznose može se kao obezbeđenje priložiti i menica.

Kao i prilikom prethodnih raspisa, zbog atraktivnih uslova pod kojima se ova sredstva odobravaju, i ovoga puta interesovanje poljoprivrednika je veliko. Neretko je zahtevano od lokalne samouprave da poveća budžet fonda, u koji je za deset godina uplatila preko milion evra.

Ovo je drugi ovogodišnji konkurs fonda, a ukupno 32 od kako fond funkcioniše. Fond za razvoj poljoprivrede Subotice osnovan je 2004. godine, a za deset godina postojanja putem 31 konkursa plasirao je preko 2,7 miliona evra za 437 korisnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2317
Povezane teme

kredit

poljoprivrednici

subvencionisani krediti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.