Komentara: 13
Pregleda: 5593

Uskoro nova fasada na Muzičkoj školi

22.05.2013. u 17:20h
Izvor: RTV Yueco
U roku od dva meseca počeće radovi na fasadi Muzičkoj škole. Ove godine iz budžeta grada izdvojeno je 13 i po miliona dinara za sanaciju dve strane Muzičke škole, dok će se sledeće godine uraditi sanacija ostatka fasade. S obzirom na secesijksi stil fasade i s obzirom na njenu kulturološku i arhitektonsku vrednost, grad je za kompletan završetak radova uređenja fasade izdvojio nešto više od 28 miliona dinara.
Uskoro nova fasada na Muzičkoj školi

Zgrada u kojoj se nalazi Muzička škola, kao i sama ustanova koja školuje veliki broj učenika, starija je od jednog veka i kao takva ona za Suboticu ima kako kulturološki, tako i arhitektonski značaj, s obzirom na to da je rađena u stilu secesije. Ipak poslednjih godina o njoj se nije dovoljno vodilo računa, pa je tako njena fasada zaista poprimila izgled stare, oronule zgrade od 100 godina.

Lokalna samouprava je prepoznala značaj ove ustanove i obezbedila nešto više od 28 miliona dinara iz budžeta grada za kompletnu sanaciju fasade Muzičke škole. Fasade koje gledaju ka Štrosmajerovoj i ulici Albe Malagurskog, biće završene ove godine, a za te radove je izdvojeno 13.5 miliona dinara, dok će fasade prema Gradskoj kući i Pozorištu biti urađene sledeće godine u vrednosti od 15 miliona dinara.

Projekti oko sanacije fasade su gotovi i u narednih,nešto više od 40 dana, znaće se i izvođač radova. Osim toga, Muzička škola je, takođe u saradnji sa Gradom, predala konkursnu dokumentaciju za dobijanje sredstava od Pokrajinskog sekreterijata za privredu za zamenu stolarije, koja je takođe u lošem stanju i prema rečima direktorke Direkcije za izgradnju grada to bi mnogo značilo, kako zbog enterijera, tako i zbog energetske efikasnosti.

Izvor: RTV Yueco
Uskoro nova fasada na Muzičkoj školi Uskoro nova fasada na Muzičkoj školi Uskoro nova fasada na Muzičkoj školi Uskoro nova fasada na Muzičkoj školi Uskoro nova fasada na Muzičkoj školi Uskoro nova fasada na Muzičkoj školi Uskoro nova fasada na Muzičkoj školi Uskoro nova fasada na Muzičkoj školi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5593

Povezana vest

Povezane teme

Snežana Pejčić

Modest Dulić

muzička škola

miloš nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.