• Pregleda: 2584

Uskoro najmasovniji Sajam privrede

Međunarodni i regionalni sajam privrede „Subotički sajam 2018“, 12. po redu, održaće se u Hali sportova od 31. maja do 2. juna.
Uskoro najmasovniji Sajam privrede

Za razliku od prethodnih godina, štandovi izlagača biće postavljeni u klimatizovanoj hali, te će učesnicima i posetiocima boravak na ovoj privrednoj smotri biti mnogo prijatniji.

U fokusu ovogodišnjeg sajma biće turizam, a naš grad će ugostiti privrednike iz Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije...

Kako je turizam, jedno od glavni strateških opredeljenja daljeg razvoja grada Subotice, odlučeno je da ova privredna grana i ove godine bude, pored ostalih, vodeća tema „Subotičkog sajma 2018”.

- Ovogodišnji grad partner, na naše veliko zadovoljstvo,  je Bled iz Republike Slovenije, koji predstavlja jedan od najboljih primera turizma u ovom delu Evrope – istakao je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za turizam, investicije i međunarodnu saradnju. - Očekujemo goste iz sedam zemalja, a predstojeći Sajam biće obogaćen nizom pratećih manifestacija u vidu stručnih ativnosti, prezentacija, biće bogat kulturni program...

Poslednje pripreme su u toku, a izlagači će biti smešteni na 1.800 kvadratnih metara.

- Javna nabavka za izgradnju štandova urađena je na vreme, prihvatili smo najpovoljniju ponudu tako da će do srede da biti sve završeno kako bi naši izlagači mogli da preuzmu štandove i prilagode ih svojim potrebama – kaže Ilinka Vukoja, direktorka JKP „Subotičke pijace“. - Zahtev svih ovih godina, kako izlagača tako i posetilaca Sajma, bio je da se klimatizuje Hala sportova. Ove godine Hala je klimatizovana i to je iskorak u kvalitativnom smislu.

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Severnobačkog upravnog okruga, kao jedan od suorganizatora, na Sajmu će imati jedan veći štand na kome će biti objedinjena ponuda privrede, dok će doći i gosti iz Republike Srpske, Hrvatke i Mađarske, Crne Gore, kao i svih jedanaest regionalnih komora iz Srbije.

povezane teme

10
Perica Maglov Odgovori
Gospođo direktorka Ilinka Vukoje,Vi to savršeno organizujete sa ovim iz Regionalne privredne komore,ali naša privreda nema šta ponuditi na ovakvim prilikama, sve je propalo. Tu je i Srđan Samadžić,dobar i stručan mladi dipl.ekonomista,ali šta vredi kad ne može pomoći osiromašenom običnom čoveku u Subotici.Svi hvalospevi za vaše rukovođenjem firme direktorko gospođo Ilinka Vukoje,ali kako dalje i šta činiti da tamo dođu menadžeri koji će praviti biznis zaključivanjem
unosnih ugovora.Da li će to vreme doći uskoro, to niko ne zna verujte!
(Anti)sistem Odgovori
Izvinite, a koja privreda? Potemkinova!?
Petrovic Odgovori
G. Samardzic nije nitko drugi do obican politicki preletac, covek koji je zbog novca i funkcija brzinski napustio Ds i skup ideja Zorana Djindjica trampio za mudroslovlje Gojka Radica, Stevana Bakica i ostalih... ako je za vas to uspeh, za mene je to indikacija teske licne i politicke sramote.
Sting Odgovori
Turizam je glavna strateska privredna grana kada nesposobni vode grad i drzavu jer nisu u stanju razviti i dati podrsku privredi.
666 Odgovori
Najvise cveta trgovina drogom u gradu.
Draza Odgovori
Mudri covece potpisani kao Petrovic. Koje su to ideje Zorana Djindjica? Zaista, da su one istinitije i bolje od Hristovih, nije mogao Samardzic da ih izda vise nego sto su ih izdali Sutanovac, Pajtic, Dulic i slicni svojim nepostenim bitisanjem na politickoj sceni. Daleko bolji zakljucak bi bio, a mnogi poznajemo Samardzica, da je doticni utekao i distancirao se od pomenutih sprovoditelja ideja Zorana Djindjica. Eto mu nove sanse da nesto ucini za ovaj grad. Ako nista drugo, siguran sam da ga nece ostaviti siromasbijim nego sto ga je zatekao.
Clown Odgovori
Mozete ovce i krave doneti tamo,jer hala izgleda kao stala!!!
venlo Odgovori
Je li iko od njih radio u privredi? Da li su zaradili platu sami sebi ili dali radniku kao privrednici? Uveli su opštinske naknade za puteve I prete izvrsiteljima,skidaju kožu s ledja privredi,pored svih nameta.. država je rušioc privrede I treba da je sramota sve iz vlasti u ovom gradu da pričaju o privredi..
(Anti)sistem
Ne tako davno aktuelni predsednik reče: "Mi smo nesposobni da upravljamo preduzećima, zato ih vode stranci." To je uvreda za sve sposobne privrednike.
Edvard Odgovori
Srbija je upisana u EU mapu kao trajno siromašna država nepismene i nekonkurentne populacije koja će vekovima zaostajati za razvijenim industrijskim svetom.Tuga da će Subotica živeti od turizma.Spremajte kćeri i sinove da uče za sobarice,konobara ili animatore.Jer je administracija rezervisana za nepismene vlasnike kupljenih diploma.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.