• Pregleda: 2010

Uskoro kreativne radionice za najmlađe u Zoo vrtu na Paliću

Dolaskom Božića i Nove godine, u Zoološkom vrtu na Paliću počele su pripreme za nastupajuće praznike, tako je od skora krenula realizacija kreativnih radionica za decu.
Uskoro kreativne radionice za najmlađe u Zoo vrtu na Paliću

Od jeseni 2014. godine, Zoološki vrt Palić je i mesto realizacije nastave u prirodi i učenika Osnovne i srednje škole Žarko Zrenjanin iz Subotice. Obostrana ideja o saradnji, koja je u skromnijem obimu postojala i prethodnih godina, krunisana je potpisivanjem protokola o saradnji koji će na neodređeno vreme omogućit đacima ove škole da deo nastave realizuju u vrtu.

Nastava je bazirana na upoznavanje životne sredine i uticaj čoveka na okolinu. Deci su na raspolaganju svi resursi vrta, a za uzvrat će deca moći pomagati baštovanima u uređenju prostora. Tokom proteklih nedelja, učestvovali su i u kreativnim radoinicama izrađivanja prazničnih ikebana i venčića, gde su mogli da izraze i svoju spretnost i kreativnost.Ovakav vid nastave je za decu potpuno besplatan.

Vrt se tokom godine trudi da izađe u susret brojnim organizacijama, specijalnim školama i udruženjima koji nemaju materijalne mogućnosti da finansiranju izlete svojih štićenika te im se omogućuje slobodan ulaz. Već godinama, vrt na ovaj način posećuju štićenici Doma za nezbrinutu decu Kolevka i Gerontološkog centra Subotica. Tokom godine, na ovaj način vrt poseti preko 3.000 dece i odraslih.

Takozvane "Praznične radionice" održavaju se svakog decembra, a namenjene su školskoj deci koja inače odlaze u Zoološki vrt u sklopu Zoo edukativnog programa.

Zahvaljujući parku sa preko 270 vrsta drveća i žbunova, deca uz pomoć stručnog osoblja prirodne materijale sakupljene u vrtu kombinuju sa mašnicama, svećama, kuglama praveći ikebane i venčiće.

U prvoj nedelji decembra radionice su realizovali učenici Osnovne škole "Miroslav Antić" sa Palića i Šupljaka, škola "Žarko Zrenjanin" iz Subotice, i Osnovna škola "Matija Gubec" iz Tavankuta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.