Komentara: 21
Pregleda: 6006

Uskoro festival čvaraka

23.02.2013. u 00:55h
Izvor: SuMedija
Povodom dvadeset godina postojanja mesare "Noge", 9. marta će se na terasi "Male gostione" održati takmičenje u pečenju čvaraka uz mnoštvo pratećih sadržaja svojstvenih ovakvom događaju.
Uskoro festival čvaraka

Manifestacija ima za cilj da prikaže tradiciju obrade i prerade svinja na seoskim gazdinstvima, a tendencije organizatora su da festival već naredne godine preraste i postane tradicionalan skup majstora ove, na našim prostorima, kulturološki vredne prakse.

Takmičenju i svinjokolju će se pridružiti i gosti iz Makoja u Mađarskoj, koji će se takođe takmičiti i obezbediti njihov tradicionalni luk za potrebe festivala. Iz tih razloga ovakav vid saradnje dobija međunarodni karakter, a nijedan ovako tradicionalan događaj ne može da se zamisli bez domaćeg vina i rakije pa se očekuje i prisustvo mnogih proizvođača.

Pored Elitte Palić-a, manifestaciju su pomogli Gradska uprava Subotice i Gradsko udruženje penzionera, a prijavljeno je i dosta sponzora.

Uskoro festival čvaraka
Očekuje se velik broj takmičara, međunarodni žiri će na kraju oceniti pokazano umeće, a svi učesnici će biti proglašeni pobednikom i dobiti vredne nagrade.

Takmičari se mogu prijaviti najkasnije do 5. marta lično u mesaru Noge ili na telefon 754-043.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 6006
Povezane teme

palić

mala gostiona

ellite palić

dani čvaraka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.