Komentara: 10
Pregleda: 4130

Uskoro čišćenje deponije u Novom Žedniku

16.04.2012. u 16:32h
Izvor: SuMedija
Ove ili najkasnije sledeće nedelje počeće čišćenje divlje deponije u Novom Žedniku, najavio je predsednik Skupštine grada Slavko Parać. On je prilikom obilaska lokacije površine osam hektara rekao da je dao nalog da divlja deponija bude očišćena, istovremeno apelujući na građane da ne zagađuju životnu okolinu.
Uskoro čišćenje deponije u Novom Žedniku

- Tri godine nakon što je ova lokacija očišćena, i pored znaka da je zabranjeno ostavljanje smeća, Novi Žednik ponovo ima divlju deponiju koja ruži izgled samog naselja i ugrožava životnu sredinu. Očekujem od nadležne inspekcije da reaguje, a od građana da čuvaju životnu sredinu – rekao je Parać.

Šef službe za inspekcijsko – nadzorne poslove Gradske uprave Srđan Samardžić prilikom obilaska lokacije je konstatovao da je problem evidentan i da će nadležne inspekcije reagovati u najkraćem roku.

Pomenuta lokacija bila je očišćena 2009. godine u sklopu akcije ministarstva životne sredine i prostornog planiranja "očistimo Srbiju". Da bi nakon 50 godina čekanja lokacija u blizini auto-puta bila očišćena, iz gradskog budžeta je tada bilo izdvojeno 100.000 dinara.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 10
Pregleda: 4130
Povezane teme

divlja deponija

deponija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.