• Pregleda: 3774

Uskoro čišćenje deponije u Novom Žedniku

Ove ili najkasnije sledeće nedelje počeće čišćenje divlje deponije u Novom Žedniku, najavio je predsednik Skupštine grada Slavko Parać. On je prilikom obilaska lokacije površine osam hektara rekao da je dao nalog da divlja deponija bude očišćena, istovremeno apelujući na građane da ne zagađuju životnu okolinu.
Uskoro čišćenje deponije u Novom Žedniku

- Tri godine nakon što je ova lokacija očišćena, i pored znaka da je zabranjeno ostavljanje smeća, Novi Žednik ponovo ima divlju deponiju koja ruži izgled samog naselja i ugrožava životnu sredinu. Očekujem od nadležne inspekcije da reaguje, a od građana da čuvaju životnu sredinu – rekao je Parać.

Šef službe za inspekcijsko – nadzorne poslove Gradske uprave Srđan Samardžić prilikom obilaska lokacije je konstatovao da je problem evidentan i da će nadležne inspekcije reagovati u najkraćem roku.

Pomenuta lokacija bila je očišćena 2009. godine u sklopu akcije ministarstva životne sredine i prostornog planiranja "očistimo Srbiju". Da bi nakon 50 godina čekanja lokacija u blizini auto-puta bila očišćena, iz gradskog budžeta je tada bilo izdvojeno 100.000 dinara.

Izvor: SuMedija

povezane teme

10
Super Odgovori
pozdrav iz Žednika
balkanac Odgovori
2011, 2010, 2009 nije bilo para. EH TI PUSTI IZBORI
joža,debela mi koža..... Odgovori
bolje kaznite te koji uporno donose tamo smeće......al onda bi DSS morao isprljati rukice,ne?
Jovana Odgovori
Ovaj deo je zaista bio veliko ruglo našeg sela. Hvala nadležnima što su nas se setili i veliki apel na stanovnike Žednika da, kada se ovo očisti, prekinu sa zagađivanjem ovog dela.
Željka Odgovori
Red je bio da se ovo smetlište konačno očisti. Gradske vlasti su odradile svoj deo posla a na Žedničanima je da svoje okruženje više ne prljaju na ovaj način.
Pero Salma Odgovori
Ako ovo ociste onda gde cemo nositi smece???
dusa Odgovori
izvintie,ali mi nije jasno zasto dobri i pozitivni komentari imaju toliko negativnih glasova....
Jovana i Zeljka su u pravu......
Snezana Odgovori
Petre, kupite žute vreće za smeće i kao u svim kulturnim sredinama čistoća ga odnese jednom nedeljno a kabasto smeće se iznosi u toku prolećnog i jesenjeg spremanja,Gde vi živite kada ste tako neiformisani?A što se tiče dobronamernika koji stvaraju divlje deponije uvedite novčane kazne za njih pa će im "savest" vrlo brzo proraditi, a od tog novca samo mesna zajednica može imati koristi .
robin Odgovori
Oni koji su napravili divju deponiju bi trebalo da plate čišćenje deponije ane iz gradskog buđžeta
dejan Odgovori
ma decemo sada bacati smece nek izmisle kontenere pa cemo svi u nji bacatiii :D
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.