• Pregleda: 2940

Uručena oprema Službi za rehabilitaciju Opšte bolnice

Osnovno javno tužilaštvo uručilo je donaciju u vidu 20 aparata za fizikalnu medicinu Službi za rehabilitaciju Opšte bolnice. Oprema u vrednosti od 3.116.000 dinara obezbeđena je zahvaljujući primeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja. Savremena oprema će omogućiti efikasniji rad na odeljenju, na kome se dnevno zbrine oko 350 do 400 pacijenata.
Uručena oprema Službi za rehabilitaciju Opšte bolnice

Dvadesetak aparata za fizikalnu medicinu znatno će olakšati rad zaposlenima, ali i podići kvalitet zdravstvene usluge pacijentima  na Odeljenju rehabilitacije, čija je oprema stara oko četiri decenije. Na ovom odeljenju dnevno se zbrine oko 350 do 400 pacijenata, sa različitom patologijom, od najmlađeg do najstarijeg životnog doba.

Donacija je obezbeđena zahvaljujući potpisanom protokolu sa Osnovnim javnim tužilaštvom, te primeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja za dela, gde je kazna zatvora do 5 godina.

Prema rečima, portparola Osnovnog javnog tužilaštva, Vukice Vidaković ovaj institut je tokom prošle godine primenjen u 558 predmeta, pa je na taj način u humanitarne svrhe uplaćeno oko 12,5 miliona dinara.

Zbog poplava, koje su tokom prošle godine zadesile našu zemlju, po preporuci Republičkog javnog tužilaštva i Ministarstva pravde, novac od primene instituta oportuniteta sada se uplaćuje na namenski račun Vlade RS, koji je otvoren za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

3
ana Odgovori
Drago mi je sto je obezbedjena oprema, ali je velika greska u tekstu da se "dnevno zbrine 350-400 pacijenata"- to nema sanse da je istina. Mozda mesecno, ali dnevno nikako!
ewa Odgovori
Posebno mi je drago da su napokon dobili opremu na rehabilitaciji. Na žalost već godinama idem na to odeljenje, zaista je osoblje vrlo ljubazno i savesno. Zavreidili su odavno da dobiju novu opremu, a takođe i pacijenti.
Buba Odgovori
Ana@ , DA Ana, dnevno zbrine 350-400 pacijenata. Računajte, u jednoj sobi imate recimo 5 aparata, neka je prosek po aparatu 4 pacijenta na sat, to je 20 pacijenata na sat x 7 sati= 140 pacijenata. Gde su kinezi sale sa po 5 kreveta, pa parafin, pa školarci sa krivom kičmom, bebe, pa pacijenti sa stacionara....pa pacijenti na hirurgiji, neurologiji,...pa ambulante.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.