Komentara: 8
Pregleda: 3379

URS sumnja u rezultate izbora

10.05.2012. u 19:18h
Izvor: RTV Yueco
Ujedinjeni regioni Srbije uputili su prigovor Gradskoj izbornoj komisiji sumnjajući u rezultate lokalnih izbora po kojima ova stranka nije prešla cenzus, osvojivši po zvaničnim rezultatima 3,73% glasova.
URS sumnja u rezultate izbora

Koordinator URS-a u Subotici Dragan Rokvić izneo je niz primedbi na sam tok glasanja i radnje nakon zatvaranja birališta, rekavši da su pogrešnom primenom Dontovog sistema bili oštećeni za jedan mandat na izborima za članove Skupštine MZ Bajmok, koji im je vraćen, zatim da su u Izbornu komisiju donošene otpečaćene vreće sa listićima, kao i to da su se pojedini zapisnici sastavljani u samoj izbornoj komisiji.

Rokvić je izrazio sumnju u regularnost izbora i na osnovu rezultata postignutih na izborima u Bajmoku, gde su osvojili preko 8% glasova, kao i rezultata predsedničkog kandidata URS-a Zorana Stankovića, koji je osvojio preko 5% glasova, ali i na osnovu analize takozvanih “sigurnih glasova”.

Pored toga, Rokivć je izneo i da pojedini članovi stalnog sastava biračkih odbora iz ove stranke nisu mogli potpisati zapisnik, te da na osnovu svega toga sumnja da se neko u gradu bavio, kako se izrazio, izbornim inženjeringom.

Ova stranka očekuje ponovno brojanje glasova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3379
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Srbije

Izbori u Subotici

urs

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.