Komentara: 21
Pregleda: 3353

URS: "Bez partokratije"

18.04.2012. u 17:51h
Izvor: RTV Yueco
Partokratija je stvorila društvo nejednakih šansi u kome većina građana opravdano veruje da znanje i lični kvaliteti nisu presudni za dobijanje posla i napredovanje u karijeri. Zbog partijskog monopola javna preduzeća su najveći gubitaši u srpskoj privredi, a da za to niko ne zna, navode u GrO Ujedinjenih regiona Srbije.
URS: "Bez partokratije"

Tim povodom koordinator URS-a u Subotici Dragan Rokvić potpisao je danas sporazum o profesionalizaciji upravljanja javnim preduzećima. Neke od tačaka sporazuma odnose se na ukidanje upravnih odbora u javnim preduzećima, na biranje direktora javnih preduzeća putem poštenih javnih konkursa, na preuzimanja lične odgovornosti ministra za izbor direktora javnih preduzeća u svom resoru, kao i na mogućnost smenjivanja direktora pre isteka mandata ukoliko se ne ispuni predviđeni plan poslovanja, ali i nagrađivanje ukoliko značajno prebaci plan i unapredi poslovanje javnog preduzeća.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 dana
Komentara: 21
Pregleda: 3353
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Srbije

urs

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.