Komentara: 36
Pregleda: 9495

Upućen zahtev za poskupljenje vode u Subotici

22.09.2016. u 15:08h
Izvor: RTV
Subotičko JKP "Vodovod i kanalizacija" zatražilo je poskupljenje usluga u rasponu od 4,91 do 21,53 odsto. Konačnu odluku o zahtevu doneće Gradsko veće.
Upućen zahtev za poskupljenje vode u Subotici

Nadležni iz ovog preduzeća zatražili su da čista voda od 1. oktobra poskupi za 4,91 odsto, te da je građani plaćaju 47 dinara po kubiku.

U ovoj kategoriji, individualnog i kolektivnog stanovanja, za odvođenje otpadnih voda preduzeće traži poskupljenje usluga od 18,11 odsto, a prečišćavanje otpadnih voda za 21,53 odsto. Tako bi odvođenje otpadnih voda građani plaćali 30 dinara, a prečišćavanje 35 dinara po kubiku. Cene su bez PDV-a.

Predložene korekcije cena doneće preduzeću više od 50 miliona dinara mesečno više prihoda. Od plaćanja čiste vode 22,3 miliona, odvođenja otpadnih voda 13,3 miliona, a od njihovog prečišćavanja 15,5 miliona.

- "Ovi prihodi će biti usmereni na pokriće uvećanih troškova tekućeg održavanja u cilju obezbeđenja kontinuiranog i nesmetanog funkcionisanja vodosnabdevanja i kanalisanja", navodi se, između ostalog, u predlogu upućenom Gradskom veću.

Poskupljenje se pravda sporazumom sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o kreditiranju izgradnje prečistača koji podrazumeva izjednačavanje cena za sve kategorije potrošača do kraja ove godine.

Zahtev za poskupljenje objavljen je na zvaničnom gradskom sajtu svega dva dana nakon velikih poplava u pojedinim delovima grada zbog obilnih padavina.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 9495
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

poskupljenje vode

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

vodovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.