• Pregleda: 3250

Upozorenje za alergične na ambroziju

Upozorenje za alergične na ambroziju

Polen koprive u vazduhu dostiže veoma visoke koncentracije, preko 300 polenovih zrna po m3 vazduha, kažu u Zavodu za javno zdravlje Subotica. Ipak, polen koprive ima blaga alergena svojstva, što se ne bi moglo reći za polen trave, koji se takođe registruje.

Oni koji su alergični mogli bi da počnu da razmišljaju o uzimanju terapije, jer se uskoro očekuje i registrovanje prvih polenovih zrna ambrozije u vazduhu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
bb Odgovori
krecu muke :((((
seljak Odgovori
.
pajo Odgovori
Kome neodgovara neka se seli tamo gde kose i unistavaju biljke koje izazivaju alergiju!
Ivana Odgovori
A da se ti, Pajo, preselis da ti ne kazem gde?!
zox Odgovori
Ko je zaduzen za kosenje korova na mestu bivse fabrike zorka?
Tik do grada a korov na njemu do 2 metra!
Ambrozije kolko hoces...
gradjanin Odgovori
Ambrozija može da se pokosi na svim područjima grada Subotice samo kada bi komunalna policija to htela. A i mi Subotičani smo nesposobni da se organizujemo i nateramo one koji su plaćeni da brinu o gradu da to i urade. Kažu da mi građani treba da javimo gde ima ambrozije a oni mogu malo da prošetaju pa će i sami videti. Amrozije ima na obodima mesnih zajednica,oko oranica tj njiva. zna se koje su mesne zajednice u predgrađu. To su Ker,Aleksandrovo,Mali Bajmok itd.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.