• Pregleda: 2443

Upoznajte VTŠ kroz "Otvoreni dan" u subotu

Manifestacija "Otvoreni dan" održaće se u subotu, 24. marta, na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija. U periodu od 10 do 14 časova, budući studenti biće u prilici da se upoznaju sa studijskim programima, profesorima, sadašnjim i bivšim studentima, kao i kompanijama sa kojima ova visokoobrazovna ustanova sarađuje.
Upoznajte VTŠ kroz "Otvoreni dan" u subotu

Visoka tehnička škola strukovnih studija je prošle godine kao pilot projekat organizovala "Otvorena vrata", kako bi buduće studente upoznala sa studijskim programima i mogućnostima koje nudi. Nakon što su pristigle pozitivne reakcije, odlučili su da i ove godine organizuju dan "Otvorenih vrata".

- Tokom trajanja manifestacije, prisutni će biti u prilici da obiđu učionice i laboratorije, da porazgovaraju sa profesorima i studentima, kao i predstavnicima kompanija i našim bivšim studentima koji rade kao inženjeri u različitim strukama. Imaće mogućnost da pogledaju na kakvim projektima radimo, a takođe smo pripremili mali kutak za razonodu, gde će moći da se neformalno upoznaju sa našom ustanovom. Značajno je i to što će biti prisutno oko desetak kompanija sa kojima uspešno sarađujemo i oni će napraviti jednu malu berzu poslova, gde će našim studentima završnih godina studija ponuditi poslove - rekao je prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za 10 časova i 15 minuta, nakon čega će uslediti prezentacija studijskih programa i visokoškolske ustanove. Potom će bivši studenti ukratko prezentovati svoj rad u kompanijama, a druženje će potrajati sve do 14 časova.

- "Otvoreni dan" je ujedno i naš pokušaj da motivišemo mlade ljude da ipak ostanu u ovom gradu i našoj državi, jer su inženjerske struke trenutno najtraženije struke, te svako ko je imalo zainteresovan za tehničke struke može da nađe dobro plaćen posao - dodao je prof. dr Čović.

Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, prenela je utiske sa prošlogodišnje manifestacije.

Bilo je zaista sjajno jer je došlo mnogo budućih studenata, što sa prijateljima, što sa roditeljima, obilazili su učionice, dešavanja, imali su mnoštvo pitanja za prisutne i verujem da je upravo "Otvoreni dan" doprineo njihovoj odluci da li da upišu studije - rekla je Aleksić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Alex Odgovori
Jedino sto bi mnogo znacilo ovoj skoli bi bilo da se moze zavrsiti i 4-ta godina studija i postati diplomirani inzinjer. Ja sam je zavrio 2013-te i evo radim ko indijanac u zoni. Dok sam ja isao najveci problem koji bih naveo je sto elektrotehnicari nemaju nikakvu praksu. Informaticari mogu sta hoce na racunaru. Zavrsimo skolu i kad vide da nemamo radno iskustvo niko nece da nas primi ili nas prime na poziciju sa trogodisnjom srednjom skolom.
ministar
Šta traži vaspitačica (šalteruša) u ministarstvu?. Nema neko normalniji, školovaniji ko bi mogao biti na toj poziciji?
CLoWn Odgovori
Natasu Aleksic za gradonacelnicu!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.