Komentara: 16
Pregleda: 4403

Upoznajmo istoriju da je ne bismo ponavljali

10.10.2013. u 15:59h
Izvor: Subotičke novine
U Velikoj većnici Gradske kuće održana je svečana sednica Skupštine grada Subotice povodom obeležavanja 10. oktobra, Dana oslobođenja Subotice.
Upoznajmo istoriju da je ne bismo ponavljali

Svečanoj sednici su pored Saveza udruženja boraca prisustvovali i članovi dilpomatskog kora iz Beograda i Subotice, ambasadori Ukrajine, Ruske federacije, Belorusije, konzuli iz Republike Hrvatske i Republike Mađarske, vojni atašei kao i predstavnici ostalih pokrajinskih i gradskih organa i verskih zajednica.

U svom pozdravnom govoru, gradonačelnik Modest Dulić je izjavio da Dan oslobođenja Subotice nije prilika za slavlje, već prilika da svako od nas pogleda prvenstveno sebe i zapita se da li smo kao pojedinci i kao društvo učinili dovoljno i odreagovali na svaku vrstu diskriminacije, nepravdu ili ograničenje slobode. Jer kako je rečeno, narod koji ne poznaje svoju istoriju osuđen je da je ponovi. Zato postoji dužnost poštovanja žrtve koji su preci podneli da bi Subotica ostala ovakva kakva jeste, multikulturalna i multinacionalna.

Prisutnima su se obratili još i gospodin Maksim Bakrač, predsednik Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a i gospodin Svetomir Atanacković predsednik Pokrajinskog odbora SUBNOR Vojvodine.

Nakon završene Svečane sednice, održan je komemorativni skup u okviru kojeg su položeni venci na Spomenik žrtvama fašizma, a nakon toga su položeni venci na Spomen kompleksu palim Crvenoarmejcima na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi.

Izvor: Subotičke novine

Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma

Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma Polaganje venaca na Spomenik žrtvama fašizma
Pogledaj ostale fotografije

Svečana Sednica - obeležavanje Dana oslobođenja Subotice

Svečana Sednica - obeležavanje Dana oslobođenja Subotice Svečana Sednica - obeležavanje Dana oslobođenja Subotice Svečana Sednica - obeležavanje Dana oslobođenja Subotice Svečana Sednica - obeležavanje Dana oslobođenja Subotice Svečana Sednica - obeležavanje Dana oslobođenja Subotice Svečana Sednica - obeležavanje Dana oslobođenja Subotice Svečana Sednica - obeležavanje Dana oslobođenja Subotice Svečana Sednica - obeležavanje Dana oslobođenja Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4403
Povezane teme

Modest Dulić

dan oslobođenja subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.