Komentara: 9
Pregleda: 4112

Upojni kanali za prohodnije ulice

30.06.2015. u 14:32h
Izvor: RTV City
U toku su radovi na iskopavanju kanala za odvođenje atmosferskih voda u okviru Javne nabavke koju je raspisala Direkcija za izgradnju grada Subotice. Radovima koji podrazumevaju uklanjanje bankina koje ne dozvoljavaju oticanje vode sa puteva, naročito na mestima gde ne postoji kanalizacija, i kopanje otvorenih upojnih kanala, obuhvaćene su 22 mesne zajednice.
Upojni kanali za prohodnije ulice

Jedna od mesnih zajednica u kojoj su radovi završeni je Novo Selo. Kanali su iskopani u delu ulice Augusta Cesarca kod igrališta, i u ulici Stevana Filipovića. Ovim radovima trebalo bi da se reši dugogodišnji problem sa odvođenjem atmosferskih voda sa javnih površina, što će omogućiti i prohodnost pojedinih subotičkih ulica kroz koje je, u danima kada padne veća količina kiše, gotovo nemoguće proći.

Upojni kanali biće od koristi i u zimskom periodu, jer neće dozvoljavati zadržavanje vode na putevima, što će produžiti vek asfaltne podloge, a ulice koje nisu asfaltirane biće manje blatnjave i prohodnije. Osim u MZ "Novo Selo", radovi su planirani u još 33 ulice. Biće iskopano oko 40 kilometara kanala, koji su nekada postojali ali su vremenom zatrpani. Grad je za ove namene izdvojio 10 miliona dinara.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4112
Povezane teme

poplava

čišćenje kanala

čišćenje odvodnih kanala

poplavljene ulice

odvođenje atmosferskih voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.