Komentara: 0
Pregleda: 2567

Upisano oko 1.400 učenika u srednje škole

10.07.2014. u 16:55h
Izvor: RTV
Nakon prvog upisnog kruga, u subotičke srednje škole upisano je između 1.300 i 1.400 učenika, a još uvek je slobodno oko 400 mesta, izjavila je Tanjugu predsednica Aktiva direktora srednjih škola u Subotici Eržebet Ivanović.
Upisano oko 1.400 učenika u srednje škole

Konkursom je bilo predviđeno za upis 60 odeljenja u subotičkim srednjim školama, a nakon prvog upisnog roka najbolje je popunjena Gimnazija, na svim smerovima i na sva tri nastavna jezika – srpskom, mađarskom i hrvatskom, sa tek po nekim slobodnim mestom. Nakon Gimnazije, sledi Ekonomska škola gde su slobodna 23 mesta, kao i Medicinska gde je ostalo nepopunjeno 19 mesta.

Tehnička škola “Ivan Sarić” popunila je 86 odsto slobodnih mesta, a još uvek su nepopunjenam 53 mesta. U ovoj školi, u saradnji sa Vladama Nemačke i Srbije i nemačkim privrednicima u Subotici ove godine je bilo u ponudi i novo zanimanje bravar –zavarivač gde se prijavilo 19 učenika.

Ivanovićeva smatra da je razlog nepopunjenosti leži u tome što mnogi zainteresovani učenici nisu uspeli da pronađu šifru tog zanimanja u konkursnoj dokumentaciji, s obzirom da je otvaranje tog odeljenja odobreno nešto kasnije u odnosu na objavljivanje konkursa.

Prema njenim rečima, u Srednjoj politehničkoj školi ostalo je nepopunjeno 106, a u Srednjoj hemijskoj 126 mesta. “Osim gimnazije, najviše popunjena su četvorogodišnja tehničarska zanimanja u srednjim stručnim školama”, rekla je Ivanović Tanjugu.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2567
Povezane teme

srednje škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.