Komentara: 5
Pregleda: 8564

Upis studenata na program socijalni rad u okviru Fakulteta za medije i komunikacije

14.08.2014. u 02:06h
Izvor: Subotica.com
Na Fakultetu za medije i komunikacije, u okviru departmana za socijalni rad, studentima se nudi mogućnost da prepoznaju svoja interesovanja i vrednosti i da kroz teoriju i praksu, kao i samostalni produkcioni i istraživački rad, oslobode svoje potencijale i sa entuzijazmom i samopouzdanjem razvijaju svoju ličnu profesionalnu karijeru.
Upis studenata na program socijalni rad u okviru Fakulteta za medije i komunikacije

Svi studijski programi na Fakultetu za medije i komunikacije usklađeni su sa principima i standardima Bolonjske deklaracije. Odabirom usmerenja i strukture izbornih predmeta, studentkinje i studenti sami kreiraju svoje obrazovne profile. Studirajući na programu SOCIJALNI RAD studenti i studentkinje se spremaju za izazovan i kompleksan posao u oblasti zaštite dece i omladine, ugroženih porodica, starih lica, siromašnih i obespravljenih, kao i osoba koji su na različite načine izolovani i marginalizovani u društvu.

Kroz studije se stiču potrebne veštine i znanja u oblasti SOCIJALNOG RADA istovremeno promovišući poštovanje integriteta i časti individue i vrednost i prosperitet svakog čoveka ponaosob uz razumevanje i poštovanje društvenog, kulturnog, demografskog i političkog konteksta koji oblikuje zajednicu u kojoj živimo.

Opis posla socijalnog radnika podrazumeva saradnju i pružanje pomoći ljudima, porodicama i grupama, koji su socijalno ugroženi, prolaze kroz krizna stanja ili su na različite načine marginalizovani u društvu. U situacijama definisanim zakonom, socijalni radnik intervjuiše individue ili porodice i daje preporuke na osnovu kojih nadležni pravosudni organi donose adekvatne odluke. Uloga socijalnog radnika je, između ostalog, da pruži usluge, smernice i savete koji će osobama, porodicama i grupama u kritičnoj situaciji pomoći da pomognu samima sebi.

Višegodišnjim zalaganjem za podizanje kvaliteta obrazovanja Fakultet za medije i komunikacije i ove godine odličnim učenicima nudi besplatnu prvu godinu studija, kao podsticaj talentovanim i vrednim đacima srednjih škola u Srbiji.

Upis studenata na program socijalni rad u okviru Fakulteta za medije i komunikacije

Studijski program SOCIJALNI RAD na osnovnim akademskim studijama traje četiri godine, na kojima se stiče 240 ESPB prema standardima Bolonjske deklaracije. Po završetku studija, stiče se zvanje – DIPLOMIRANI SOCIJALNI RADNIK. Konkurišu svi kandidati koji imaju prethodno završeno srednje četvorogodišnje obrazovanje.

Informacije o upisu na Fakultet:
Sve dodatne informacije možete dobiti telefonom 065/25-53-666 (Fakultet za medije i komunikacije) ili lično, u Subotica, Korzo 7b (I sprat), radnim danima od 09 do 15 časova.

Zvanična prezentacija fakulteta: www.fmk.singidunum.ac.rs

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 8564

Povezana vest

Povezane teme

subotica

fakultet

singidunum subotica

socijalni rad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.