Komentara: 1
Pregleda: 2990

Upis na osnovne studije građevinarstva

16.06.2014. u 15:37h
Izvor: Subotica.com
Građevinski fakultet Subotica, Univerziteta u Novom Sadu, raspisao je konkurs za upis na osnovne studije građevinarstva, gde studenti, po želji, mogu da se opredele za studijske module: konstrukcije, hidrotehnika i vodno inženjerstvo okoline, saobraćajnice i stambeno projektovanje (arhitektonsko inženjerstvo). Fakultet će primiti ukupno 144 novih studenata od kojih čak 120 studenata na finansiranje iz budžeta.
Upis na osnovne studije građevinarstva

Kandidati koji konkurišu u prvu godinu osnovnih akademskih studija polažu prijemni ispit iz matematike, na srpskom ili mađarskom jeziku. Na osnovne akademske studije se mogu upisati kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem u četvorogodišnjem trajanju. Kandidatima koji su položili prijemni ispit na nekom od tehničkih fakulteta u Srbiji može da bude priznat postignuti uspeh bez polaganja prijemnog.

Cene studiranja fakultet formira tako da budu među najnižima u zemlji, pa tako troškovi samofinansiranja iznose 72000 dinara na godišnjem nivou, dok cena školarine za strane studente iznosi svega 1500 evra. Cena smeštaja jeste još jedna povoljnost studiranja u Subotici, dok gotovo svi budžetski studenti imaju mogućnost da dobiju smeštaj i hranu u okviru Studentskog centra.

Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog je 2, 3. i 4. jula od 10 do 13 časova. Prijemni ispit će biti 10. jula u 11 časova. Preliminarna lista će biti istaknuta 17. jula, a konačna rang lista će biti objavljena 21. jula nakon čega će se 22, 23. i 24. jula vršiti upis primljenih kandidata.

Više infomacija o samom konkursu, kao i aktuelnim studijskim modulima osnovnih akademskih studija možete dobiti na zvaničnom sajtu fakulteta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2990
Povezane teme

prijemni ispit

upis na fakultet

građevinski fakultet

studentski centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.