Komentara: 3
Pregleda: 5239

Upis dece u prvi razred osnovne škole počinje 1. aprila

19.03.2015. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
Gradski Sekretarijat za društvene delatnosti saopštio je da od 1. aprila počinje upis dece u I razred osnovne škole na području grada Subotice. Upis će trajati do 29. maja 2015. godine.
Upis dece u prvi razred osnovne škole počinje 1. aprila

U prvi razred osnovne škole u školskoj 2015/2016. godini upisuju se deca koja će do 1. septembra 2015. godine imati najmanje šest i po godina (rođeni do 28. februara 2009. godine), odnosno, najviše sedam i po godina.

U prvi mogu se upisati i deca koja će do početka školske godine napuniti šest godina, i to nakon provere spremnosti deteta za polazak u osnovnu školu koju vrši psiholog škole primenom preporučenih standarda i postupaka.

Prilikom upisa dece roditelji treba da prilože izvod iz matične knjige rođenih (nije potreban novi izvod), kao i uverenje o lekarskom pregledu deteta, odnosno, revakcinaciji (ovo uverenje izdaje na području grada Subotice Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece, Đure Đakovića broj 14, a u naseljima grada zdravstvene stanice u mestu).

Iz Sekretarijata napominju da je roditelj, usvojilac odnosno organ starateljstva odgovoran za upis deteta u prvi razred osnovne škole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 5239

Povezana vest

Povezane teme

upis u školu

upis u prvi razred

upis prvaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.