Komentara: 5
Pregleda: 4947

Umetnici oslikali deo zida u dečjem objektu "Kolibri"

24.05.2014. u 17:22h
Izvor: RTV Yueco
Subotički grafiteri su oslikali deo zida u dvorištu objekta “Kolibri” Predškolske ustanove “Naša Radost”. Izrada murala tehnikom grafita odvijala se u vidu radionica sa decom. Organizator akcije je Američki kutak i Fondacija ,,Mesečina”.
Umetnici oslikali deo zida u dečjem objektu "Kolibri"

Jedan od umetnika koji je učestvovao u današnjoj akciji je i Marko Stanković, član kluba “Mesečina” i Američkog kutka u Subotici, koji kaže da voli da crta grafite, ali retko ima priliku da oslika likove iz crtanih filmova.

Zahvaljujući njemu, ali i drugim umetnicima na delu zida obdaništa “Kolibri” sada se nalaze likovi Duška dugouška, Sunđer Boba, Dekstera, Damba, kolibrija i drugih popularnih dečjiih junaka.

Ova akcija prvobitno je bila planirana da se realizuje u okviru manifestacije ''Noć muzeja", ali je odložena zbog tragičnih dogadjaja prouzrokovanih poplavama u nasoj zemlji. Učesnici u radionici su se pridružili grafiterima, koji su  imali priliku da ih  tokom  teoretskog i praktičnog rada obučavaju.

Cilj akcije je da se ukaže na važnost očuvanja i brige svakog pojedinca o estetskom izgledu javnih prostora. Inače, članovi grupe “Retro line” su učestvovali i u oslikavanju ograde oko Narodnog pozorišta. Projekat Fondacije i Američkog kutka podržava Ambasada SAD u Beogradu i grad Subotica.

Izvor: RTV Yueco
Oslikavanje dela zida u dvorištu PU "Naša radost" Oslikavanje dela zida u dvorištu PU "Naša radost" Oslikavanje dela zida u dvorištu PU "Naša radost" Oslikavanje dela zida u dvorištu PU "Naša radost" Oslikavanje dela zida u dvorištu PU "Naša radost" Oslikavanje dela zida u dvorištu PU "Naša radost" Oslikavanje dela zida u dvorištu PU "Naša radost" Oslikavanje dela zida u dvorištu PU "Naša radost"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4947
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.