Komentara: 1
Pregleda: 8340

Umesto u učionici, znanje sticali u prirodi  

03.11.2016. u 17:17h
Izvor: Subotica.com
U Politehničkoj školi održana je prezentacija aktivnosti i završna izložba u okviru projekta „Hajdemo u prirodu“, čiju je realizaciju podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.
Umesto u učionici, znanje sticali u prirodi   

Projekat je realizovan sa idejom da se učenicima na  zanimljiv način i uz vannastavne aktivnosti u prirodi približi nastavno gradivo. U okviru projekta 26 đaka trećih i četvrtih razreda obrazovnih profila tehničar za pejzažnu arhitekturu i arhitektonski tehničar je 23. i 24. septembra boravilo u planinarskom domu na Fruškoj gori, na Popovici, u pratnji sedam nastavnika stručnih predmeta. U projektnim aktivnostima starijim srednjoškolcima su se pridružili i učenici prvih razreda, kada su na 42. Palićkim susretima prepešačili stazu oko Ludaškog jezera u dužini od 9 km.

- Nacionalni park Fruška gora i druga zaštićena područja u Srbiji su najbolji kabineti za realizaciju čitavog niza aktivnosti predmeta od astronomije, preko geologije, meteorologije, pedologije, botanike, ornitologije, istorije, fizičke aktivnosti, pa čak i književnosti. Dva puta na Fruškoj gori i jednom kroz Subotičku peščaru kretali smo se, učili, rekreirali se, a značaj projekta je u tome što se deca na taj način i socijalizuju i druže. U vremenu u kojem se sve više sedi, manje kreće, manje sredstava izdvaja za opremanje kabineta ovo je dobar način da se nastava učini interesantnom i savremenom-kaže direktor Politehničke škole, Iso Planić.

Umesto u učionici, znanje sticali u prirodi   

Najsnažniji  utisak sa dvodnevne ekskurzije, učenici trećeg razreda Anastaziji Ikić je ostavilo  planinarenje.

- Najviše mi se svidelo kada smo se penjali na Orlovo bojište, bilo je jako uzbudljivo. Svi učenici koji su želeli da se oprobaju u takvoj veštini mogli su da se penju, stena je bila visine 22, imali smo opremu i bili smo zaštićeni. Nadam se da ćemo imati još takvih projekata - kaže Anastazija Ikić.

Na izložbi su prikazani herbarijum i insektarijum neazaštićenih vrsta, koji su nastali  na stručnoj ekskurziji, fotografije ptica i Fruške gore čiji su autori članovi fotografske sekcije, kao i rad novinarske i literarne sekcije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8340
Povezane teme

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.