Komentara: 6
Pregleda: 7182

Umesto grafita: oslikan zid OŠ "Sonja Marinković"

17.07.2015. u 14:23h
Izvor: Subotica.com
Tokom jučerašnjeg dana grupa mladih grafitera iz Brčkog i Subotice oslikala je zid letnje učionice OŠ “Sonja Marinković” u Subotici.
Umesto grafita: oslikan zid OŠ "Sonja Marinković"

Kroz Art ACTION dane u Brčkom, Bijeljini i Subotici projektom je predviđeno prevazilaženje barijera i granica među mladima između Bosne i Hercegovine i Srbije, kroz prevazilaženje predrasuda između naše dve zemlje, prevazilaženje generecijskog jaza u svakoj sredini prema mladima koji se bave uličnom umetnošću (posebno crtanjem grafita) i podršku mladima na preuzimanje inicijative korišćenjem umetnosti u korist društva i zajednice.

Art Crossing border projekat će, pored etničkih i državnih granica podstaknuti mlade i lokalne zajednice da zajedno nalaze rešenja za legalno crtanje grafita i pokazati da mladi koji crtaju nisu nužno vandali "željni uništavanja zidova" već mladi s porukom društvu u kojem žive, željni prilika da se izraze na adekavatan način i pošalju poruku o njima važnim temama.

Akcija je deo projekta koji realizuju PRONI Centar za omladinski razvoj Brčko distrikta BIH i Udruženje COSMO iz Subotice, a uz podršku Fondacije Schüler Helfen Leben.

Izvor: Subotica.com
Oslikavanje zida letnje učionice OŠ “Sonja Marinković” Oslikavanje zida letnje učionice OŠ “Sonja Marinković” Oslikavanje zida letnje učionice OŠ “Sonja Marinković” Oslikavanje zida letnje učionice OŠ “Sonja Marinković” Oslikavanje zida letnje učionice OŠ “Sonja Marinković” Oslikavanje zida letnje učionice OŠ “Sonja Marinković” Oslikavanje zida letnje učionice OŠ “Sonja Marinković” Oslikavanje zida letnje učionice OŠ “Sonja Marinković”
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7182
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.